Skorer Bu sefer Ülker: 64-61

Bu sefer Ülker: 64-61

29.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Darüşşafaka'yı nefesleri kesen mücadele sonunda yendi, seride 2 - 1 öne geçti

Bu sefer Ülker: 64-61



TURUNCU - Yeşilliler, play - off ikinci tur üçüncü maçında nefesleri kesen bir mücadele sonunda Darüşşafaka'yı mağlup ederek seride 2 - 1'lik avantajı yakaladı. İlk yarıda Green'i durduramayan Ülker, bir ara sekiz sayı geriye düştüğü devreyi 41 - 38 yenik kapadı. Haluk'un krtik üçlükleriyle toparlanan ve ikinci yarıda iyi savunma yapan Turuncu - Yeşilli takım, son dakikaları müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan zor da olsa galip ayrılmayı bildi. Serinin dördüncü maçı yarın Ayhan Şahenk Salonu'nda oynanacak.

HAKEMLER: Murat Biricik (**), Fatih Arslantürk (**)
ÜLKER: Koturovic (*) 4, Allen (***) 19, Harun (**) 7, Pope (**) 8, Ufuk (**) 7, Haluk (***) 10, Zaza (***) 9, Teoman (*)
DARÜŞŞAFAKA: Green (***) 20, Ansley (**) 11, Mehmet (**) 10, Nossov (*), Ömer (*) , Murat (**) 9, Orhan (**) 6, Recep (*) 1, Hakan (*), Güray (**) 4
İLK YARI: 41 - 38 (D.Şafaka)
MAÇ SKORU: 64 - 61 (Ülker)
ÜÇ SAYI: Haluk, Green (3), Mehmet (2), Allen, Murat, Ansley (1)

Tofaş bitirdi: 79-57

Mavi - Beyazlı ekip, üçüncü maçında da Troy Pilsner'i rahat yenerek, play - off'ta yarı finale yükseldi. Beşinci dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Tofaş, Şemsettin'in hızlı hücumları, Asım'ın da pota altı basketleriyle ilk yarıda 17 sayılık farkı yakaladı. Bursa temsilcisi, ikinci yarıda da üstünlüğünü devam ettirip, yarı finale adını yazdırdı.

HAKEMLER: Haluk Yeşiloğlu (**), Halil Baldemir (*)
TOFAŞ: Asım (***) 14, Rimaç (**) 10, Alper (***) 9, Mehmet (**) 11, Rivers (**) 3, Serkan (**) 5, Şemsettin (***) 12, Murat (**) 6, Cüneyt (**) 9
TROY PİLSNER: İnanç (*) 2, Czmiç (***) 21, Cenk (**) 6, Mrsiç (***) 18, Volkan (*) 2, Levent Saçak (*) 3, Levent Demirci (*) 3, Şafak (*) 2, Mehmet (*)
İLK YARI: 41 - 24 (Tofaş)
MAÇ SKORU: 79 - 57 (Tofaş)

Şırnak'a seferberlik

Potada taş devri yaşayan Güneydoğu ilimize, yardım yağmuru başlıyor

Milliyet'te önceki gün yayınlanan "Potada Taş Devri" konulu röportaj sonrası, Şırnak'ta basketbola gönül vermiş çocuklara ve antrenörlere gerekli yardımın yapılması için adeta seferberlik ilan edildi.
Basketbol Federasyonu'nun yanı sıra Boyner Holding ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Bayanlar Kolu, Şırnak'a malzeme yardımı yapmak için kolları sıvadı.
Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, basketbola misyoner gibi destek veren kişilere her zaman destek olunması gerektiğini, bunun için de öncelikle Basketbol Vakfı'nı devreye sokarak ilk etapta Şırnak'ta basketbol eğitimi için ihtiyaç duyulan pota ve basketbol topu gibi malzemelerin sağlanacağını belirtti. Demirel, "Böyle bir durumda orada neler yapabiliriz, öncelikle bunun araştırması içine gireceğiz. Hem malzeme, hem de basketbol şartlarının iyileştirilmesi açısından elimizden geleni yapacağız. İlk etapta bölgeye pota ve top göndereceğiz. Forma ve ayakkabı temini için de ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

Şırnak'a yardım yollamak isteyenler için Bölge Müdürlüğü telefon numarası
0 486 216 27 46