Fenerbahçe Bu Sow ayakta alkışlanır

Bu Sow ayakta alkışlanır

28.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında adeta gövde gösterisi yaptı, ligdeki galibiyet serisini 5'e çıkardı: 1-5

Bu Sow ayakta alkışlanır

SENAD OK - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip Yakoubi’nin golüyle sarsıldı ancak çabuk toparlandı. Gecenin yıldızı Moussa Sow önce eşitliği sağladı ardından iki klas golle rakibin tüm direncini kırdı. İkinci yarıda hızını kesmeyen, ev sahibinin 10 kişi kalmasıyla oyunu tek kaleye çeviren Fenerbahçe, Aatıf ve İsmail Köybaşı ile hem farklı bir skora imza attı, hem de zirveye bir adım daha yaklaştı.

Fenerbahçe adına mücadele kötü başladı. Son bir ayda oynadığı 6 zorlu maçı da kazanan sarı-lacivertli takımda savunma hattı ve orta saha neredeyse hiç değişmedi. Bu nedenle fiziksel açıdan yıpratıcı bir süreç yaşanıyordu. Çaykur Rizespor’un baskılı oyunu da eklenince konuk takım ilk bölümde çok zorlandı. Ev sahibi özellikle kanatlardan çok etkiliydi. Skrtel, Beşiktaş maçı öncesi ceza sınırında olduğu için sarı kart görmemek adına dikkatli oynuyordu. 10. dakikada Kjaer’in de sarı kart görmesi Kweuke karşısında sarı-lacivertli savunmanın iyice sıkıntıya düşmesine sebep oldu.

Haberin Devamı

17’de Çaykur Rizespor, Yakoubi’nin golüyle 1-0 öne geçti. Kullanılan köşe vuruşunu dört pasta gole çeviren Rizespor, baskısının karşılığını aldı. Fenerbahçe bu dakikadan sonra oyuna dahil olabildi. 27’de sarı-lacivertliler ilk kez boşluk buldu. Aatıf’ın içeri çevirdiği topta Sow’un vuruşu skora dengeyi getirdi: 1-1.

Bu gol sonrası iki takım arasında denge değişti. Daha etkili oynayan Fenerbahçe, Sow’un röveşata golüyle beş dakika sonra öne geçti 1-2. Bu iki golde atak başlangıcını Mehmet Topal yaptı. İlk yarının uzatma dakikalarında ayakta kalmayı başaran Souza, sol kanattan takımına serbest vuruş kazandırdı. Alper’in ortasında Sow yükseldi ve kafayla üçüncü golünü kaydetti: 1-3.

İlk yarının son 20 dakikasında Sow’un üç golüyle müthiş bir reaksiyon verip, güç gösteresi yaptıktan sonra sarı-lacivertliler için ikinci yarı doğal olarak daha rahat geçti. Aatıf’ın 66’daki klas golüyle de farkı iyice açtı: 1-4. Uzatma dakikasında İsmail Köybaşı son sözü söyledi: 1-5.

Bu Sow ayakta alkışlanır