Skorer Bulak'ın büyük düşü

Bulak'ın büyük düşü

17.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bulak'ın büyük düşü

Bulakın büyük düşü


Trabzon'un hocası önümüzdeki sezon yedi kaliteli oyuncu isteyecek


       Trabzonspor'da önümüzdeki sezon için şimdiden çalışmalara başlandı.
       Teknik Direktör Giray Bulak'ın, yedi kaliteli futbolcunun transferini isteyecek. Öncelikle aksayan mevkilerin tesbitini yapan genç hocanın defansa, orta sahada kanatlara ve birer oyun kurucu ile forvete takviye istediği ifade edildi. Üç yabancı, dört yerli futbolcu istemesi beklenen Bulak şöyle konuştu:
       "Stoperlerin hava hakimiyeti yüksek olacak, topu oyuna iyi sokacak. Sol dıştaki oyuncunun çok çabuk, hücum ve savunma prensiplerini yerine getirmesine dikkat edilecek. Sol orta sahadaki futbolcuda da hem oyun kurucu özellikleri taşıması, hem de kademe anlayışını iyi bilmesi ve savunmaya da yardımı etmesi aranacak. Sağ orta saha oyuncusu da aynı özellikleri taşıyacak. Oyun kurucu da Hagi niteliğinde lider özellikleri taşıyacak, skoru etkileyebilecek. Forvette Hakan Şükür benzeri, hava toplarına çok iyi yükselen, mücadeleci, savunmanın çıkmasını engelleyecek fizik kapasiteye sahip olmalı. Kafamdaki takımda futbolcular makine gibi çalışmalı, fazla pasla rakibinin başını döndürmeli. Derin top oynanarak rakip savunma zora düşürülmeli. Her oyuncum, her alanda görev yapabilecek özelliklere sahip olmalı. Sahanın bütününü kullanabilmeli ve saldırgan bir anlayışla rakibe şans tanımamalı" dedi.

Bilet önlemi

       Trabzonspor yönetimi, tribün sahtekarlarına karşı önlem alacak. Bazı maçlarda seyircilerin ellerindeki barkotlu biletleri dışarıdaki arkadaşlarına ulaştırıp, karaborsadan tekrar sattıkları tesbit edildi. Asbaşkan Hikmet Onur sadece kulübün satış noktaları ve gişelerden bilet alınmasını istedi. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün, Trabzonspor'a karşılıksız çek davası açtığı ve icra takibi başlattığı ortaya çıktı. Müdürlüğün faizlerle birlikte toplam 116 milyar lira istediği bildirildi.

Hataya öfke

       Trabzonspor'un dünkü çalışmasında Giray Bulak futbolcularının sert bir dille dikkatini çekti. İstediklerini yapamayan oyuncuları uyaran Bulak, Selahattin, Erol, Hami, Fatih ve Macit'e kızdı. İdmanda boynu tutulan Vugrinec salonda çalıştı. Öte yandan eski futbolcular dernek kurma hazırlıklarına başladılar.

Yazarlar