Fenerbahçe Bülent Timurlenk: Elleriyle büyüttüklerini arıyorlar

Bülent Timurlenk: Elleriyle büyüttüklerini arıyorlar

06.01.2020 - 08:42 | Son Güncellenme:

Ünlü spor yazarı Bülent Timurlenk, üç büyüklerin başında olan teknik direktörlerin daha önce çalıştırdıkları takımlarda eski oyuncularını aradıklarını söyledi. Terim'in Melo'yu, Yanal'ın Caner ve Gökhan'ı, Abdullah Avcı'nın ise Visca'yı aradığını köşesine taşıdı.

İşte Timurlenk'in o yazısı;

Haberin Devamı

Üç büyüklerde teknik adamlar kimleri özlüyor, geçmişten hangi oyuncularını kadrolarına alırlardı? Öyle çok uzaklara, 20 yıl öncesine gidip, 'Terim, Hagi'yi isterdi' demeyeceğim elbette...

Yakın geçmişe bakalım. Fenerbahçe'yi şampiyon yaptığı sezonda Ersun Yanal'ın iki beki Gökhan ve Caner hücumlarda büyük silahtı, Mehmet Topal iki stoper arasına gömülür, iki bek rakibin kanatlarını dağıtırdı. Futbol tarihimizin kırılma noktalarından biridir, iki milli bekini ezeli rakibine kaptıran bir takımı Avrupa'da zor bulursunuz.

Abdullah Avcı için iki isim var. Beşiktaş'ta elindeki 4 kanat oyuncusunun tabelaya etkisi Visca kadar değil. Geçiş oyununda ülkedeki en iyisi İrfan Can Kahveci'yi de isterdi Avcı. Dorukhan'dan bu oyunun karşılığını alabilirdi ama sakatlandı.

Haberin Devamı

Fatih Terim içinse 3 vazgeçilmez adam; Melo, Selçuk ve rakibi dağıtan güçlü santrfor. Lemina geç açıldı ama iyi bir Melo olmadan gidecek belki de... Selçuk yerine Taylan 17. haftada vitrine çıkabildi. Burak, Elmander, Drogba, Gomis çizgisinde güçlü santrfor içinse Falcao'nun ayaklarının yere sağlam basması bekleniyor... Sonuç, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a transfer lazım, Galatasaray'a ise güçlü bir Falcao ve öz güveni yükselen bir Taylan Antalyalı...

Bülent Timurlenk: Elleriyle büyüttüklerini arıyorlar

Yazarlar