Fenerbahçe Burak Yılmaz'dan diyaliz hastalarına sürpriz

Burak Yılmaz'dan diyaliz hastalarına sürpriz

28.12.2014 - 11:22 | Son Güncellenme:

Türk Böbrek Vakfı'nın diyaliz hastaları için düzenlediği geleneksel yılbaşı yemeği bu yıl da Yeşilköy Dürümcü Baba'da gerçekleştirildi.

Burak Yılmazdan diyaliz hastalarına sürpriz

Diyalize giren böbrek hastalarına moral vermeyi amaçlayan yemeğin bu yılki ev sahibi, Galatasaraylı milli futbolcu Burak Yılmaz'ın 5 aylık hamile eşi İstem Yılmaz oldu. Gençlerbirliği maçı nedeniyle kampta olan eşi Burak Yılmaz'ı en iyi şekilde temsil eden İstem Yılmaz hastalarla birebir ilgilendi. Diyaliz hastaları için sıra dışı bir gün yaşatan Yılmaz çifti, onlar için hazırladıkları yılbaşı hediyelerini yemek sonrası armağan etti. Yılbaşı hediyelerini alan diyaliz hastaları da Yılmaz çiftinin doğacak olan bebekleriyle birlikte iyi bir yıl geçirmelerini dilediler.

Haberin Devamı

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ve Mütevelli Üyesi Selda Topal tarafından da desteklenen bu anlamlı yemeğe ev sahipliği yapan İstem Yılmaz'a teşekkür plaketi verildi. Plaketin ardından kısa bir konuşma yapan İstem Yılmaz, "Eşim de burada bizimle olmayı çok istedi ancak kendisi kampta olduğu için sizlere sevgi ve saygılarını iletti. İlk defa böylesi anlamlı bir organizasyonda görev aldığım için çok heyecanlıyım bundan böyle daha sık görüşeceğimizi umut ediyorum" dedi.

Vakıf Başkanı Timur Erk ise, "Selda Topal gibi senin de minik kızınla birlikte Vakfa çok büyük destekler sağlayacağına inancım sonsuz" diyerek bir kez daha Yılmaz ailesine teşekkür etti.

Gecede hastaları yalnız bırakmayan Hasan Yalnızoğlu da yılbaşı yemeğine eli boş gelmedi. Kendisinin kaleme aldığı, 'Öğrenilmiş Duygular' adlı kitabını hastalar için getiren Yalnızoğlu, gelen ricaları kırmayıp, kitabını imzalayarak yemeğe katılanların takdirini de toplamayı başardı.

Haberin Devamı

FERİDUN DÜZAĞAÇ: ŞU HAYATTA SADECE İYİLİĞE VE GÜZELLİĞE İNANDIM

Hemen hemen Türk Böbrek Vakfı'nın birçok etkinliğine katılarak diyaliz hastalarının gönlünde taht kuran Feridun Düzağaç, yılbaşı yemeğine katılarak, hastalara en çok moral veren isimlerden biri oldu. TBV'ye verdiği desteklerden dolayı plaket ile onurlandırılan Feridun Düzağaç, yaptığı konuşmayla da büyük alkış topladı. Düzağaç, ''Şu hayatta sadece iyilik ve güzelliğe inandım bunun içinde Türk Böbrek Vakfı'na 20 yıldır elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Ayrıca bu vakıf için gecesini gündüzüne katarak çalıştığına şahit olduğum sevgili Selda Topal ve yeni tanışıp bu anlamlı duyarlılığı için takdir ettiğim sayın İstem Yılmaz'ı da yürekten tebrik ediyorum. Gerçekten yaptıklarının son derece kutsal olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Feridun Düzağaç, hastaların ısrarı üzerine onlarla birlikte Alev Alev şarkısını seslendirdi.

Daha önceki organizasyonlarda vakfa babası Osman Cevahir adına bir diyaliz cihazı bağışlayan Mesude Öztanık için de diyaliz cihazının açılışı yapıldı. Diyaliz cihazının açılışı için ablası Mesude Öztanık adına hazır bulunan Mine Kaya cihazın açılışı sırasında duygularını şu sözlerle ifade etti:

Haberin Devamı

"Babam Osman Cevahir tam 8 yıl bu makinalara bağlı yaşadı. Bu nedenle hastaları çok iyi anlayabiliyorum ve vakfın çalışmalarına gönülden destek veriyorum, önümüzdeki günlerde bir cihaz da ben alacağım. Bunun sözünü burada huzurlarınızda veriyorum."

Yılbaşı yemeğine katılarak diyaliz hastalarına sürpriz yapan isimler arasında, Eylem Şenkal, Tuğba Melis Türk ve İpek Tanrıyar gibi ünlü isimler de hazır bulundu.