Skorer Bursa İş Dünyası Platformu, olayları kınadı

Bursa İş Dünyası Platformu, olayları kınadı

10.05.2011 - 12:59 | Son Güncellenme:

.

Bursa İş Dünyası Platformu, olayları kınadı

Bursa’daki 28 sanayici ve iş adamı derneğinin (SİAD) oluşturduğu Bursa İş Dünyası Platformu, Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi saha dışında yaşanan olayları kınadı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, Bursa Botanik Park’taki Otantik Otel’de, 28 SİAD temsilcisiyle birlikte düzenlenen basın toplantısında, platform adına yaptığı açıklamada, Bursa’da üreten, Bursa ve Türkiye için gecesini gündüzünü katan iş dünyasının temsilcileri olarak 7 Mayıs Cumartesi günü oynanması gereken Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi saha dışında yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Bursa’yı ve spor dünyasını derinden yaralayan bu olayların sportif tepki olmaktan çıkıp kamu düzeninin ihlali boyutuna vardığını ifade eden Sönmez, gerçek futbol taraftarı stat içindeki yerini alırken, kamu düzenini bozma yanlısı bir grubun meydana getirdiği olaylardan en büyük zararı esnafından, iş adamına bütün Bursalılar ve Bursa’nın gördüğünü bildirdi.

"Bursa’da daha önce hiç yaşanmamış olan bu şiddet görüntülerini ortaya koyanların Bursalı ve Bursasporlu şekilde adlandırılmasından Bursalı olarak rahatsızız" diyen Sönmez, bu durumun marka kent Bursa çalışmalarında daima yanlarında olan Bursa Valisi Şahabettin Hraput’a, kamu yöneticilerine ve iş adamlarının iyi niyetli çalışmalarına vurulmuş en büyük darbe olduğunu belirtti.

Sönmez, Bursa’nın, "Osmanlının başkenti, otomotivin başkenti, tekstilin doğduğu kent, termal ve kış turizminin merkezi, istihdam ve ihracat" olarak anlatıldığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Biz bunu yapmaya çalışırken Bursaspor da üzerine düşeni yapmış, şampiyon şehir markasını bu çabaya eklemiştir. Bu olaylar markalaşma çabalarımıza ulusal ve uluslararası platformda onarılması çok uzun zaman alacak zararlar vermiştir. Yaşananlardan her boyutu ile Bursa markasının zarar gördüğüne inanıyoruz ve üzgünüz.

Bütün bu yaşananlar içerisinde, Bursaspor’un tamamen günahsız olduğuna ve herhangi bir ceza almadan bu durumun sonuçlanacağına inanıyoruz. Sporun, futbolun barış kardeşlik ve centilmenlik olduğuna inanan Bursalılar olarak Bursa imajına zarar veren şiddet olaylarını onaylamadığımızı ve bundan sonra şiddet çatışma ortamının sona ermesi için kamu görevlilerinin üstleneceği inisiyatifi destekleyeceğimizi kamuoyuna bildiririz."

Haberin Devamı

"VALİ ŞAHABETTİN HARPUT İSTİFA ETMELİ Mİ?"

SORUSU- Bir gazetecinin, "Olaylar sırasında Bursa Valisi Şahabettin Harput’a tepkiler vardı. istifa çağrıları yükseldi. Sizce Vali Şahabettin Harput istifa etmeli mi?" sorusuna Sönmez, şu yanıtı verdi: "Sayın valimizi tanıyoruz. Son derece iyi niyetli bir insan. İyi niyetli bir çabayla bu işe kalkıştı. Barış, huzur çabası vardı. Bir şeylerin onarılması çabası kötü niyetli sayılamaz ve bundan dolayı cezalandırılamaz. Sayın Vali, 7 yıldır süren problemlerin çözülmesi için atım attı, bu yanlış değil. Kontrol edilemeyen saha dışında cereyan eden olaylar vardı. Olayları görmezlikten gelemeyiz ama iyi niyetten doğan istenmeyen bir durum bu... Bundan sonra ne yapılması gereken; öncelikle sorumlular bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmeli. Daha sonra tolerans, anlayış ve sabır lazım. Zaman her şeyin ilacı." Sönmez, "Olaylarda güvenlik zafiyeti var mıydı sizce? Bir de polisin taraftara karşı tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz, çok sert miydi?" sorusuna, "Bu konulara girmek istemiyorum ama ben kamunun kendi görevini yapmaya çalıştığını gözlemledim. Polis, gördüğüm kadarıyla kalkanlar ellerinde kendine atılan taşlardan korunmaya çalışıyordu. Dağıtmak için su sıkıyor, sis bombası atıyordu. Birçok TV kanalına baktım özelikle alınan, dövülen pek fazla kişi görmedim. Polisin yaralandığı zarar gördüğü, masum seyircilerin yaralandığı görüntüler vardı" yanıtını verdi.

Celal Sönmez, Bursaspor’un halen ligi 3. bitirme şansının bulunduğunu anımsatarak, bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yazarlar