BursaSpor Bursaspor deplasmanda kazanıyor!

Bursaspor deplasmanda kazanıyor!

02.12.2013 - 12:41 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de, geride kalan 13 haftada 5 galibiyeti bulunan Bursaspor, bunlardan 4'ünü deplasman maçlarında elde etti.

Bursaspor deplasmanda kazanıyor

Ligde bu sezon umduğunu bulamayan ve taraftarını mutlu edemeyen yeşil-beyazlı ekip, geride kalan 13 haftada 7 maçını deplasmanda, 6 karşılaşmayı ise evinde oynadı. Evinde sadece bir maçta 3 puanı bir arada gören Bursaspor, 3 karşılaşmadan beraberlikle ayrılırken 5 müsabakada ise yenildi.

Haberin Devamı

Lige Eskişehir deplasmanında 2-0'lık yenilgiyle başlayan "Yeşil Timsah", 2'nci haftada Galatasaray'ı konuk etti. Zorlu geçen maçta Bursaspor, son şampiyon ile 1-1 berabere kaldı.

Yeşil-beyazlılar, ilk galibiyetini 3'üncü haftada Medical Park Antalyaspor'a karşı rakip sahada 2-1'lik skorla aldı. Sahasında 4. haftada Beşiktaş'a 3-0 yenilen Bursaspor, 5'inci maçında deplasmanda Çaykur Rizespor'a 2-1 mağlup oldu ve üst üste 2 haftayı puansız kapattı.

Sahasında 6'ncı haftada Akhisar Belediyespor ile 0-0 berabere kalan Bursa ekibi, bu sezon ikinci galibiyetine 7'nci haftada yine deplasmanda Kardemir Karabükspor karşısında 1-0'lık sonuçla ulaştı. Ardından Kayserispor'u konuk eden Bursaspor, uzatma dakikalarında attığı gollerle müsabakayı 2-0 kazandı ve sahasında ilk kez güldü.

Haberin Devamı

Üst üste iki maçtan galibiyetle ayrılarak moral bulan ekip 9'ncu haftada Torku Konyaspor'a konuk oldu. Bu maçı da 1-0 kazanan yeşil-beyazlılar, 3'ncü deplasman galibiyetini aldı.

Timsah'ın 10'uncu haftadaki rakibi ise Fenerbahçe oldu. Zorlu ve çekişmeli geçen maç, sarı-lacivertli takımın 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Daha sonra Sivasspor'a konuk olan Bursaspor, umduğunu bulamadı ve 2-1 biten maçta hanesine puan yazdıramadı.

Alınan başarısız sonuçlar camiada huzursuzluk yaşatırken yeşil-beyazlı ekip, 12'nci hafta evinde lig ikincisi Kasımpaşa'yı konuk etti. Batalla'nın takımdan ayrılacağını açıklamasıyla başlayan kriz, camia üzerinde kara bulutların dolaşmasına neden olurken maç 1-1 sona erdi.

"Yeşil-Timsah", geçen cuma günü Elazığspor'a konuk oldu. Deplasmanda "3 puan" geleneğini bu maçta da sürdüren Bursaspor, 2-1'lik skorla sahadan galip ayrılmayı bildi.

Deplasmanlarda şu ana kadar 7 maç yapan Bursaspor, bunlardan 4'ünü kazanıp 3'ünde yenildi. Yeşil-beyazlı takım, bu dış saha performansıyla 18 puanın 12'sini deplasmanda kazandı.

Yeşil Timsah'ın 7 maçlık deplasman performansı şöyle:

Hafta Deplasman Skor

1 Eskişehirspor 2-0

3 Medical Park Antalyaspor 1-2

5 Çaykur Rizespor 2-1

7 Kardemir Karabükspor 0-1

9 Torku Konyaspor 0-1

11 Sivasspor 2-1

13 Elazığspor 1-2