BursaSpor Bursaspor öksüz kaldı

Bursaspor öksüz kaldı

08.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeşil-beyazlılara altın çağını yaşatan Başkan İbrahim Yazıcı dün hayata gözlerini yumdu. Yazıcı, 4 büyükler dışında bir takıma şampiyonluk yaşatan tek isim olarak tarihe geçti.

Bursaspor öksüz kaldı

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yaşam mücadelesinden yenik ayrıldı. İki gündür Bursa Acıbadem Hastanesi’nde yoğun bakımda bulunan ve kalbinden sorun yaşayan Yazıcı, dün öğle saatlerinde hayata gözlerini yumdu.
Yeşil-beyazlı kulüpte yöneticilik ve başkanlık görevinde bulunan Yazıcı, kulüp tarihinin en büyük başarılarına imza attı. 55 yıllık Spor Toto Süper Lig tarihinde dört büyüklerden sonra bu başarıyı elde eden ilk ve tek takım unvanına sahip olan Bursaspor’un başkanlık koltuğunda oturan isim olarak tarihe geçen İbrahim Yazıcı yarın toprağa verilecek. Başsağlığı mesajı yayınlayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Yazıcı için yarın 10.30’da Atatürk Stadyumu’nda tören düzenleneceğini bildirdi. Stadyumdaki törenden sonra Yazıcı’nın cenazesi Ulu Camii’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Emir Sultan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Yazıcı, Bursaspor’da toplam 10,5 yıl başkanlık yaparken, en fazla bu görevde kalan kişi oldu. Federasyon Kupası kazanan yönetimin bir üyesi, Süper Lig şampiyonluğu yaşayan başkan gibi kırılması güç rekorlar ve elde edilmesi zor unvanlar elde etti.
Antrenman iptal
Bursaspor’un dünkü antrenmanı, Başkan İbrahim Yazıcı’nın vefatı dolayısıyla, iptal edildi. Yeşil-beyazlı ekip, hafta sonunda Eskişehirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına, bugün saat 11.30’daki idmanla devam edecek.

Haberin Devamı

‘Yeri dolmaz’
Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, İbrahim Yazıcı’nın vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı. Demirören, “Bursaspor kulübümüzün saygıdeğer Başkanı İbrahim Yazıcı’nın vefatı, futbol ailemizi derinden üzmüştür. Merhum Yazıcı, yaptığı katkılar, verdiği hizmetler, üstlendiği misyon ile Bursasporumuzun tarihinin en parlak zaferlerini yaşadığı süreçlerde liderliğini üstlenmiş, önderi olmuştur. Yalnızca Bursaspor açısından değil, Türk futbolu için de yeri doldurulamaz zor bir kayıptır. Başta ailesi olmak üzere, sevenlerine, Bursaspor camiasına, futbol ailemize başsağlığı diliyor, İbrahim Yazıcı’yı saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Yazıcı kimdir?
Bursa’da 1948 yılında doğan İbrahim Yazıcı, Yazıcı Turizm Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyordu. 3 otel sahibi olan Yazıcı, Doğru Yol Partisi’nden (DYP) 20’nci dönemde Bursa, 21’inci dönemde de Muğla milletvekili olarak parlamentoda görev yaptı. Evli olan İbrahim Yazıcı, iki çocuk babasıydı.