BursaSpor Bursaspor, UEFA'ya savunma verecek

Bursaspor, UEFA'ya savunma verecek

01.04.2014 - 15:08 | Son Güncellenme:

UEFA, son 2 sezonun bütçe şartlarını aştığı gerekçesiyle yeşil-beyazlı kulüpten 10 Nisan'a kadar savunma yapmasını istedi.

Bursaspor, UEFAya savunma verecek

UEFA, son 2 sezonun bütçe şartlarını aştığı gerekçesiyle Bursaspor Kulübü'nden 10 Nisan'a kadar savunma yapmasını istedi.

Haberin Devamı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, UEFA, bugün sabah saatlerinde Bursaspor Kulübü'nün Özlüce Tesisleri'ne bir yazı göndererek, kulübün lisans mali kriterleri içinde yer alan 5 milyon avroluk denk bütçe şartlarını son 2 sezonda aştığının tespit edildiğinin belirlendiğini bildirerek, bununla ilgili yeşil-beyazlı kulüpten 10 Nisan 2014'e kadar gerekli savunmayı kendilerine ulaştırmasını istedi.

UEFA'dan gelen yazının ardından kulübün de gerekli bilgilendirmeyi zamanında teslim etmek için çalışmalara başladığı bildirildi.

Yeşil-beyazlı yöneticilerin, 5 milyon euroluk sınırın üzerine çıkan bütçe şartlarıyla ilgili özellikle kulübe gelir getirici proje yatırımlarını UEFA'ya yazılı olarak belirteceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bursaspor Kulübü'nden açıklama geldi

Bursaspor Yönetim Kurulu, UEFA'nın son 2 sezonun bütçe şartlarını aştığı gerekçesiyle kulüpten 10 Nisan'a kadar savunma istemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, UEFA finansal fair-play kuralları çerçevesinde, Bursaspor Kulübü olarak 2012 ve 2013 yıl sonları itibarıyla mali tabloların Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA'ya gönderildiği bildirilerek, şu ifadelere yer verildi: "Genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri uluslararası denetim standartları ve UEFA dosyasındaki kurallara uygun olarak hazırlanan tablolarımızın oluşturulmasında ve sonuçlarında herhangi bir tereddütümüz bulunmamaktadır. UEFA kriterlerine göre 5 milyon avro üzerinde yer alan sapmalara ilişkin açıklamalar, 10 Nisan 2014 tarihine kadar UEFA'ya bildirilecektir. UEFA'dan gelen ve istenen bilgilerle ilgili sapma tutarları revize bütçemize uygun olarak bilgilendirme amacıyla UEFA'ya gönderilecektir