Milli Takım BÜYÜK ŞÖLEN BAŞLIYOR

BÜYÜK ŞÖLEN BAŞLIYOR

03.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin de favoriler arasında gösterildiği dev organizasyonda 24 takım 4 grupta kozlarını paylaşacak, ilk üç 2. tura adını yazdıracak. A?Milli Takım açılışı bugün TSİ 15.30’da Finlandiya ile yapacak, karşılaşmayı NTV Spor yayınlayacak

BÜYÜK ŞÖLEN BAŞLIYOR

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Avrupa Basketbolu’nun en büyüğü Slovenya’da ortaya çıkacak. 38. kez düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ilk turda 24 takım 4 grupta kozlarını paylaşacak, ilk 3 takım adını ikinci tura yazdıracak. İkinci turda A-B ile C-D gruplarından gelen takımlar, 6 takımlı yeni bir grup oluşturacak. Bu iki grupta takımlar ilk turda karşılaştıkları takımlarla oynamayacak ve 3 maç sonunda ilk 4 içine girmeye çalışacak. İlk 4 takım çapraz eşleşmeyle çeyrek final heyecanına başlayacak.
12 Dev Adam, ilk tur maçlarına Finlandiya mücadelesi ile başlayacak. Yunanistan, Rusya, İtalya, Finlandiya ve İsveç’in de olduğu grupta, Rusya ile İtalya’nın oldukça eksik kadrolarla Slovenya’ya gelmesi, millilerimiz için bir şans olacak. Rusya’da Kirilenko, Kaun, Khryapa, İtalya’da ise Bargnani, Gigli, Gallinari, Mancinelli ve Hackett gibi isimler forma giyemeyecek. Yunanistan ise çok güçlü bir kadroyla şampiyonaya katılacak ve favorilerden birisi olacak. Her ne kadar ilk 3 yarışı bu 4 takım arasında geçecek gibiyse de, özellikle Finlandiya sürprizlere çok yakın bir takım olduğu için, onlara karşı sergilenen performans da belirleyici olacak. Çok yüksek tempoda oynayan ve neredeyse tüm oyuncularından şut katkısı alan Finlandiya karşısında alınacak bir yenilgi, takımlarda ağır yaralar açacak. 12 Dev Adam’ın ilk maçı Finlandiya ile olduğu için de, start büyük önem taşıyacak.

Ömer Onan şoku
A Milli Basketbol Takımı’nın tecrübeli ismi Ömer Onan, Slovenya’da yapılan ilk idmanda ciddi biçimde sakatlandı. Sol dizinden sakatlanan yıldız basketbolcu kadrodan çıkarılırken, yerine Anadolu Efes forması giyen Birkan Batuk milli takıma çağrıldı. Genç oyuncu Efes ile kamp yaptığı Bolu’dan apar-topar İstanbul’a gelerek, hemen Slovenya’ya gitti ve kafileye dahil oldu.

Haberin Devamı

A GRUBU
Ukrayna
B.Britanya
Fransa
Almanya
İsrail
Belçika

B GRUBU
Bosna Hersek
Litvanya
Makedonya
Karadağ
Sırbistan
Letonya

C GRUBU
Polonya
Slovenya
İspanya
Hırvatistan
Çek Cumhuriyeti
Gürcistan

D GRUBU
Finlandiya
Yunanistan
Rusya
İtalya
İsveç
Türkiye

Haberin Devamı

BÜYÜK ŞÖLEN BAŞLIYOR

BÜYÜK ŞÖLEN BAŞLIYOR

İlk tur Koper’deyiz

D Grubu’nda yer alan A Milli Basketbol Takımı ilk tur maçlarını Koper’de oynayacak. A Grubu maçlarına Ljubljana, B Grubu’na Jesenice, C Grubu’na ise Celje ev sahipliği yapacak. İkinci turdan itibarense tüm karşılaşmalar başkent Ljubljana’da oynanacak.

Millilerin maç programı

04.09.2013 15.30 Finlandiya
05.09.2013 18.45 İtalya
07.09.2013 22.00 Yunanistan
08.09.2013 22.00 İsveç
09.09.2013 22.00 Rusya

27 NBA’li boy gösterecek

Slovenya’da gelecek sezon NBA takımlarının kadrosunda bulunan 27 oyuncu da milli formalar ile ter dökecek. Fransa ve İspanya takımlarında 4’er NBA’li bulunurken, Ay-yıldızlı ekibimizde de 3 NBA oyuncusu boy gösterecek. İşte o isimler:
Mirza Teletovic - Brooklyn Nets (BOSNA HERSEK), Jan Vesely - W.Wizards (ÇEK CUMHURİYETİ), Pero Antic - A.Hawks (MAKEDONYA), Nicolas Batum - Portland / Nando De Colo - San Antonio / Boris Diaw - San Antonio / Tony Parker - San Antonio (FRANSA), Omri Casspi - H.Rockets (İSRAİL), Marco Belinelli - San Antonio Spurs / Luigi Datome - D.Pistons - (İTALYA), Donatas Motiejunas - H.Rockets / Jonas Valanciunas - T.Raptors (LİTVANYA), Nikola Vucevic - O.Magic (KARADAĞ), Marcin Gortat - Phoenix Suns (POLONYA), Aleksey Shved - Timberwolves / Sergey Karasev - Cavaliers (RUSYA), Nemanja Nedovic - Golden State (SIRBİSTAN), Goran Dragic - Phoenix Suns (SLOVENYA), Jose Calderon - Mavericks / Victor Claver - Trail Blazers / Marc Gasol - Grizzlies, Ricky Rubio - Timberwolves (İSPANYA), Jeffery Taylor-Bobcats, Jonas Jerebko - Detroit Pistons (İSVEÇ), Ömer Aşık - H.Rockets / Ersan İlyasova - Bucks / Hidayet Türkoğlu - Orlando Magic (TÜRKİYE)

Haberin Devamı

Tek madalyamız var
Türkiye, Avrupa Şampiyonaları’ndaki tek madalyasını ev sahipliği yaptığı 2001 Avrupa Şampiyonası’nda elde etti. Aydın Örs yönetiminde, 12 Dev Adam efsanesinin başlangıcı olarak kabul edilen organizasyonun finalinde o zamanki adıyla Yugoslavya ile karşılaşan Ay-yıldızlı ekip, bu organizasyonun ardından katıldığı 5 şampiyonada ise sadece bir kez ilk 8 içine girdi.
A Milli Basketbol Takımı’nın başında bulunan Tanjevic, Türkiye’nin başında 4. kez Avrupa Şampiyonası’nda sahaya çıkacak. 2005 Sırbistan, 2007 İspanya, 2009 Polonya şampiyonalarında coach olarak sahaya çıkan Karadağlı çalıştırıcı, 2011 Litvanya’da ise teknik koordinatör olarak görev yapmıştı. Türkiye bu şampiyonalarda sadece Polonya’da çeyrek finale yükselip, 8. oldu.

Haberin Devamı

Son şampiyon yine iddialı
Son iki Avrupa Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan İspanya, yine iddialı geliyor. Takımın önemli başarılarına damga vuran ikili Juan Carlos Navarro ve Pau Gasol ikilisinden yoksun olarak Slovenya’ya gelen Boğalar, buna karşın, Marc Gasol, Rudy Fernandez gibi starlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca Ricky Rubio, Sergio Llull, Sergio Rodriguez ve Jose Calderon guard rotasyonu İspanyollar’ın en önemli kozu olarak gözüküyor.

Komşu bu kez çok güçlü

Son şampiyonluğunu 1987 yılında elde eden Yunanistan, Slovenya’da favoriler arasında. İlk turda Türkiye’nin de yer aldığı D Grubu’nda bulunan, Spanoulis, Printzeis, Papanikolaou, Perperoglou gibi kulüplerinde çok iyi sezon geçiren isimleri bünyesinde toplayan Yunanistan, Diamantidis ve Schortsanitis gibi iki önemli ismin yokluğuna rağmen favoriler arasında gösteriliyor. Olimpiakos’un üst üste iki kez Euroleague şampiyonluğunu elde etmesinde çok önemli rol oynayan Spanoulis, takımın lideri olarak gözüküyor.

15
Avrupa Şampiyonası’nda en çok şampiyonluk kazanan (15) takım Rusya. Eski adı Sovyetler Birliği ile 14 kez kupayı kaldıran Rusya’nın son şampiyonluğu 2007 yılında. Eski Yugoslavya 8 şampiyonlukla ikinci sırada yer alırken İspanya son 2 turnuvanın en iyi takımı olarak dikkat çekiyor.

62
Türkiye, Avrupa Şampiyonalarında daha önce 154 maç yaptı. Yaptığı 154 maçta 62 galibiyet, 92 yenilgi aldı.

MAÇLAR NTVSPOR ve NTVSPOR?SMART’ta

4 EYLÜL 2013 ÇARŞAMBA

15:30 Türkiye-Finlandiya
18:45 İsveç- Yunanistan
18:45 Makedonya-Karadağ
(NTV Spor Smart)
22:00 Rusya-İtalya
22:00 Fransa-Almanya (NTV Spor Smart)

Yazarlar