Diğer Büyükakçay'a olimpiyat şoku

Büyükakçay'a olimpiyat şoku

30.06.2016 - 17:46 | Son Güncellenme:

ITF, Rio Olimpiyatları'na gitmeye hak kazanan tenisçilerin isimlerini açıkladı, Türk tenisçi Çağla Büyükakçay listede yer almadı.

Büyükakçaya olimpiyat şoku

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Türk tenisine tarihinde en önemli başarıları kazandıran Çağla Büyükakçay'a Uluslararası Tenis Federasyonu'ndan kötü haber geldi. İstanbul Cup'ta kupaya uzanarak, WTA kazanan ilk Türk tenisçi olan 26 yaşındaki rakete olimpiyat engeli çıktı.

Çağla'nın şansı yüzde 90'dı

İstanbul'daki turnuvanın ardından katıldığı Fransa Açık'ta da başarılı sonuçlar elde eden, elemeleri geçerek ana tabloya kalma başarısı gösteren ve ikinci tura çıkan Çağla'nın Rio'daki oyunlara katılma ihtimali, geçtiğimiz hafta yüzde 90 olarak belirtilmişti.

Wozniacki'ye vize çıktı

Ancak yıldız tenisçi Rio Olimpiyatları için gerekli vizeyi alamadı. ITF, olimpiyatlara gidecek sporcuların nihai olmayan listesini bugün açıklarken, Çağla Büyükakçay ismi listede yer almadı. Durumu en çok merak edilen tenisçilerden olan Caroline Wozniacki'ye ise olimpiyat vizesi verildi.

Haberin Devamı

Seremonide bayrağı taşıyacak

Katıldığı turnuvalar itibariyle eksikliği bulunan ve direkt Rio bileti alması mümkün olmayan yıldız raket, wild card yoluyla Rio Olimpiyatları'nın yolunu tuttu. Wozniacki, açılış seremonisinde Danimarka kafilesinin bayrağını taşıyacak isim olacağı için, durumu ülkesi adına büyük önem arz ediyordu.