Tenis Çağla’dan dev adım

Çağla’dan dev adım

28.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çağla Büyükakçay TEB BNP Paribas Istanbul Cup’ın 2. turunda, turnuvanın iki numaralı seribaşını yendi. Macar Babos’u 6-4, 7-6’lık setlerle geçerek çeyrek finale yükseldi.

Çağla’dan dev adım

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta geçtiğimiz yılın şampiyonu Çağla Büyükakçay, turnuvada bu sene de yoluna kayıpsız devam ediyor. İkinci tur maçında turnuvanın iki numaralı seribaşı ve kendisinin çiftlerdeki partneri Timea Babos ile karşı karşıya gelen Büyükakçay, büyük çekişmeye sahne olan ve ikinci seti tie-break’e giden mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Setleri 6-4, 7-6’lık skorlarla aldı.

Çağla maça iyi başladı ve rakibinin servisini kırmanın da avantajıyla 3-2 öne fırladı. Sonraki üç oyunda Macar tenisçiye yalnızca bir oyun verince durumu 5-3’e getirdi. Sonrasında karşılıklı alınan birer oyunun ardından Çağla 45 dakika süren açılış setini 6-4 kazandı.

Babos’un hatasını affetmedi

İkinci set daha da büyük bir çekişmeye sahne oldu. Rakibinin servisini kırıp 2-1 öne geçen Türk raket, ilk avantajı eline geçiren taraftı. Seti 6-5’e de getiren Büyükakçay buna karşın sonraki seti verince maç, tenisin uzatmaları sayılan tie-breake gitti. Bu bölümde Babos’un basit hatalarını da değerlendiren Çağla tie-break’i 7-5, seti de 7-6 önde bitirerek maça noktayı koydu.

Haberin Devamı

Svitona rahat

Turnuvanın 6 numaralı seribaşı Belçikalı Elise Mertens, Sara Errani’yi dün 2 saat 45 dakika süren maçta 7-6, 3-6 ve 6-3’lük setlerle 2-1 mağlup etti. Mertens bugün Çağla ile saat 17.00’de yarı finale kalabilmek için mücadele edecek.

Öte yandan 1 numaralı seribaşı Ukraynalı Svitolina da Rumen rakibi Cadantu’yu 2-0 yenerek çeyrek finalist oldu.