Demir Grup Sivasspor Çalımbay: Eskişehir'e kazanmaya gidiyoruz

Çalımbay: Eskişehir'e kazanmaya gidiyoruz

03.04.2013 - 14:32 | Son Güncellenme:

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay "Eskişehir'e gitmek beni heyecanlandırıyor ama biz 3 puandan başka bir şey düşünmüyoruz. Eskişehir'e kazanmaya gidiyoruz ve bunu yapacak kapasitede bir takımız"dedi.

Çalımbay: Eskişehire kazanmaya gidiyoruz

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ligin 27'inci haftasında oynadıkları Orduspor maçını değerlendirerek, "Orduspor maçının çok zor, çok stresli geçeceğini biliyorduk. Ordupor takımına baktığımızda hemen bütün forvetlerini kullanmıştı ve kazanması gereken bir maçtı. Bizimde kazanmamız gerekiyordu. Kazanmak için ne gerekiyorsa onu yaptık ve hiç bir zaman oyundan kopmadık. Sonradan oyuna giren arkadaşlarında büyük desteğiyle maçı kazanmasını bildik."dedi.

Haberin Devamı

ÇALIMBAY'DAN TARAFTARA ÇAĞRI
Taraftarların Orduspor maçında kendisini istifaya davet etmesine ve futbolcusu Hayrettin Yerlikaya aleyhine tezahürat edilmesine de değinen Çalımbay, "Bu kulüpte herkes gelir gider, kalan sadece kulüptür. Kulübün sahibi de Sivas'tır, taraftardır. Sadece bu maç için değil maç bitmeden kimsenin desteğini çekmemesi gerekiyor. Taraftarın, oyuncusu veya teknik heyetiyle uğraşmaktan çok takımına destek vererek son dakikaya kadar yanında olması gerekiyor ki biz onların desteğiyle maçı alalım. Ben Sivasspor'u bir takım veya bir kulüp gibi görmüyorum, kendi evim gibi görüyorum ve burada ona göre çalışıyorum. Ben burada Sivasspor'un menfaati için ne gerekiyorsa yaparım. Buradaki hiç bir oyuncu sahaya kötü oynamak için çıkmıyor. Bizim amacımız Sivasspor'u çok çok iyi bir yere getirmek. Ama bazen her şey istediğimiz gibi gitmiyor. Böyle günlerde taraftara ihtiyacımız var. Taraftar kötü gün dostudur. Biz onların desteğiyle bir yere geliriz. Ben hiç kimseye kırgın değilim, çok iyi şekilde geldim, çok iyi şekilde de gitmek isterim." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"HER MAÇ FİNAL MAÇI"
Çok önemli maçlar oynayacaklarını belirterek taraftardan destek isteyen Çalımbay, "Şimdi bizim 7 tane çok kritik maçımız var. Bu 7 tane maçın her biri bizim için final maçı. Bunun dışında ayın 17'sinde Sivas'ta Trabzonspor ile kupa maçımız var. Türkiye Kupası'nda en büyük amacımız finale kalmak. İki takımın da tek hedefi kupa. Onun için de 2 takım açısından da çok zorlu maçlar olacak. Ama bizim bu maçları çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Mutlaka taraftar, yönetim ve futbolcuların çok iyi şekilde kenetlenmesi gerekiyor. Taraftarın bütün futbolculara sahip çıkması, takımı bu 7 maça çok iyi hazırlaması gerekiyor. Bazen öyle bir şey olur ki antrenman falan kar etmez. Ama taraftar ile futbolcular arasındaki manevi dostluk, manevi yakınlaşma antrenmandan bin kat daha önemlidir. Oyunu çok çok iyi yerlere getirir. Onun içinde biz taraftarımıza minnettarız, onlardan çok iyi şeyler bekliyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

"TEK DÜŞÜNCEMİZ 3 PUAN"
Haftasonu deplasmanda oynayacakları Eskişehirspor maçını kazanmak istediklerini belirten Çalımbay, "Bu hafta çok kritik bir maç oynayacağız. Benim çok saygı duyduğum ve daha önce çalıştığım bir takım. Oraya gitmek beni heyecanlandırıyor ama biz 3 puandan başka bir şey düşünmüyoruz. Eskişehir'e kazanmaya gidiyoruz ve bunu yapacak kapasitede bir takımız. Karşımızdaki takım çok iyi oyunculardan kurulu ve çok kaliteli bir takım. Orada bizi çok büyük bir mücadele bekliyor ve bunun farkındayız. Biz hazırız, orada çok çok iyi oynayıp iyi bir şekilde de döneceğiz." ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE'YE BAŞARILAR"
Çalımbay ayrıca, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid ile karşılaşacak olan Galsataray'a ve Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lazio ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'ye başarılar diledi. Çalımbay, "Bana göre bu hafta Türk futbolu için önemli bir gün. Hem Galatasaray takımımıza hem de Fenerbahçe takımımıza çok çok başarılar diliyorum. İnşallah ikisi de çok başarı olurlar. Çok çok iyi yerlere gelirler. Bu turları da geçerlerse hem Türk futbolu adına, hem futbolcular, hem teknik direktörler adına muhteşem bir şey olacak. Ben hepsine canı gönülden başarılar diliyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR MAÇININ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Bu arada kırmızı-beyazlılar, ligin 28'inci haftasında deplasmanda karşılaşacakları Eskişehirspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yapan futbolcular yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Antrenmana, izinli oldukları öğrenilen Sercan ve Aatıf ile sakatlığı bulunan Milan Cerny katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Murat Akça ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Zorlu karşılaşma öncesi moral vermek amacıyla antrenmanı ziyaret eden Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu, teknik direktör Rıza Çalımbay ve Hayrettin'e çiçek verdi. Daha sonra Sivas Defterdarlığı personeli ile futbolcular fotoğraf çektirdi.

Yazarlar