Demir Grup Sivasspor Çalımbay'ın transfer isyanı!

Çalımbay'ın transfer isyanı!

14.08.2012 - 12:13 | Son Güncellenme:

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, istediği transferlerin gerçekleştirilememesinden dolayı dert yandı.

Çalımbayın transfer isyanı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ''Bu sene işimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Geçen sene zor günlerimize rağmen iyi şekilde bitirdik ama bu sene bütün takımlar kuvvetli'' dedi.

Haberin Devamı

Avusturya kampının ardından çalışmalarına Sivas'taki kulüp tesislerinde başlayan Sivasspor'da, teknik direktör Çalımbay, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çalımbay, Bolu Gerede ve Avusturya kamplarının çalışma açısından iyi geçtiğini belirterek, ''Orada oynadığımız hiçbir hazırlık maçının sonucu bizim için önemli değildi. Önemli olan oynayacağımız oyun, yapacağımız şeylerdi. Zaman zaman çok iyi şeyler de yaptık. İstemediğimiz şeyler de oldu. Genel olarak baktığımızda çalışma açısından memnunum. Yeni gelen arkadaşlarımızın uyumu da mükemmel. O arkadaşlarımızın çok faydalı olacağına inanıyorum. Genç arkadaşlarımız var. Sivasspor'un ilerisi için daha iyi oyuncular olacağına inanıyorum. 1-2 sene içerisinde daha iyi duruma geleceğiz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Sezonun çekişmeli geçeceğine dikkati çeken Çalımbay, ''Bu sene işimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Geçen sene zor günlerimize rağmen iyi şekilde bitirdik ama bu sene bütün takımlar kuvvetli, yeni transferler yapıldı. Bilhassa da büyük takımlar mükemmel şekilde transferler yaptı. O yüzden çok zor bir lig bekliyoruz, bunun da farkındayız'' dedi.

Kamp döneminde forvet oyuncusu transfer edememenin üzüntüsünü yaşayan Çalımbay, şunları kaydetti: ''Sadece bizim tek sıkıntımız forvet oyuncusu alamamamız. Bizim en az 2 tane çok iyi forvet oyuncusu almamız gerekiyor. Bunu iki kampa da yetiştiremememiz bizim için çok büyük dezavantaj oldu. İki kampta da arkadaşlar bizlerle olsalardı çok daha iyi şekilde olurdu. Çok oyuncuyla görüştük, çok kaliteli oyuncularla görüştük. Hem maddi açıdan anlaşamadıklarımız oldu hem başka nedenlerle anlaşamadıklarımız oldu. İnanılmaz şekilde uğraştık ama tabii ki bana göre yaptığımız en büyük hatalardan biri kampa oyuncu yetiştirememek. Şu anda uğraşıyoruz, inşallah bu hafta içinde çözeceğiz. Biri bitmek üzere öteki de her an olacak gibi. Bizim büyük takımlar gibi ihtiyacımıza göre oyuncu alma şansımız yok. Bütçemize göre oyuncu alıyoruz. Bütçemizin yettiği derecede bulabildiğimiz, ihtiyacımızı giderebilecek oyuncuyu alıyoruz. Onun için de transfer çok zor oluyor.''

Haberin Devamı

Trabzonspor'un Slovak forveti Robert Vittek'in adının Sivasspor'la anıldığının belirtilmesi üzerine Çalımbay, ''Vittek ile de uğraştık. Aklınıza kim geliyorsa, birçok oyuncuyla uğraştık, bunların içerisinde Vittek de var. Ya maddi açıdan sıkıntılar oldu ya da başka şeylerden sıkıntılar oldu. Bir türlü istediğimiz olmadı. Mutlaka 2 tane oyuncu alacağız ama benim isteğim oyuncuyu kamp döneminde takımla beraber çalıştırmaktı. Yetiştiremedim ona üzülüyorum. Mutlaka 2 oyuncu alacağız. Çünkü şart. Geçen seneki takıma bilhassa forvet yönünden çok iyi 2 takviye yapmazsak o zaman işimiz zor'' diye konuştu.

Kaleci transferiyle ilgili soru üzerine Çalımbay, ''Bizim kaleci isteğimiz yok. Zaten elimizde kaleci var. Nihat'ın sakatlanması beklenmedik bir olaydı. Biz yerli kaleciyle gitmek istiyorduk ama olmadı. Borjan tekrar bizimle beraber. Şu anda kaleci sıkıntımız yok'' dedi.

Yeni transferler basın mensuplarına poz verdi

Haberin Devamı

Avusturya kampının ardından 3 gün izin yapan kırmızı-beyazlı ekip, teknik direktör Çalımbay yönetiminde gerçekleşen idmanla çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Antrenman öncesinde yeni transferlerden Erhan Güven, Doğa Kaya, Atıf Chahechouhe, Kaan Kılcı, Cenk İmsak, Şaban Özel ve Alican Karadağ, basın mensuplarına poz verdi.

Koşuyla başlayan antrenman, idman ısınma hareketlerinin ardından pas çalışmasıyla devam etti.