Fenerbahçe Canlı yayında Fenerbahçe'nin sportif direktörünü açıkladı

Canlı yayında Fenerbahçe'nin sportif direktörünü açıkladı

04.06.2018 - 11:58 | Son Güncellenme:

Ali Koç, Fenerbahçe'nin tarihi kongresinde rakibi Aziz Yıldırım'a fark atarak başkanlığa seçildi. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Skorer TV'de sarı-lacivertli kulüpteki gelişmeleri aktardı. Ok, Başkan Koç'un sportif direktör olarak Damien Comolli ile anlaştığını açıkladı.

Canlı yayında Fenerbahçenin sportif direktörünü açıkladı

Fenerbahçe'nin dün Ülker Stadı'nda yapılan tarihi kongresinde Ali Koç, büyük oy farkıyla başkanlığa seçildi. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, seçimin ardından yaşanan gelişmeleri canlı yayında aktardı.

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un sözleri: "Benim beklentim Ali Koç'un kazanması yönündeydi. Gözüken Ali Koç'un önde olduğuydu. Temel detay, Ali Koç'un ekibi baştan beri yüzde 65-70 gibi oranla kazanacaklarını söylüyordu. Bu açıdan bakıldığında öngörüsünün doğru çıktığını görüyoruz. Aziz Yıldırım cephesinde ise; yüzde 54-55 oranında bir oy bekleniyordu. Ama yüzde 20'lik bir oy aldı.

'Yıldırım seçimi kazanamayacağını mutlaka hissetmiştir'

Yıldırım bence son dönemde seçimi kazanamayacağını mutlaka hissetmiştir. Buna rağmen çekilmedi. Temel sebebi de her zaman mücadeleci olması. "Ben aday olmak zorundayım" diyordu. Bu süreci bitirmek için aday oldu. E5 yolunda üzerinden Ali Koç için taraftarların çalışması başladı. İddia ediyorum, kararsız olan birçok üye vardı.

Haberin Devamı

'Aziz Yıldırım'ı onore etti'

Koç'un konuşmasındaki en etkileyici bölüm son bölümdü. Taraftarlara boş hayaller vaat etmedi. Aziz Yıldırım'ı onore etmesi çok önemliydi. "Aziz Yıldırım olmasaydı ben burada olmazdım" dedi. Bunu samimi olarak yaptı. Kendisi zaten gençlerin rol modeli. Ali Koç'u yönetime girmeye ikna etmek de kolay değildi. Aziz Yıldırım'dan çok fazla şey öğrendiğini biliyorum. F.Bahçe'nin ne kadar demokratik ve medeni bir kulüp olduğunu gördük. Ufak-tefek sıkıntılar tabii ki oldu. Aziz Bey, kongre sonuna kadar kalabilirdi. Yıldırım için 2011-2018 arası 40 yıl gibi geldi. Olağanüstü durumlar oldu. İnsanlar artık saha içine dönmek istedi. Aziz Bey'in adaylığı bence sonuna kadar hakkıydı. F.Bahçe Başkanı olarak 3 Temmuz sürecini hukuki olarak bitirmek istiyordu.

'Aziz Bey kulübüne bağlı ve aşık bir adamdı'

Aziz Bey kulübüne bağlı ve aşık bir adamdı. Ali Koç'ta da bu potansiyeli görüyoruz. Klasik başkan profilinden farklı. Fenerbahçe deyince Ali Bey'in yüzünün rengi değişiyor. F.Bahçe taraftarı bu açıdan çok şanslı.

'Aziz Bey kemik oy sayısından yarı yarıya fire verdi'

Fenerbahçe taraftarı, kongre üyeleri çoktan kararını vermişti zaten. İnsanlarla konuşuyoruz. Bence F.Bahçe 3 kupayı da alsaydı yine seçimi Ali Koç kazanırdı. Aziz Yıldırım'ın kemik oyu 10 bin. Ama 4 bin küsürlerde kaldı. Yarı yarıya fire var. Genç üyelerin büyük bölümü Ali Koç'a üye verdi. Ali Koç sadece gençlerin başkanı değil. Her kesimden oy aldı. Kongrede futbol maçı ve şampiyonluk havası vardı. Kongre üyeleri değişime karar vermiştir. Hayırlı olsun. Ortam soğuduktan sonra iki isim bir araya gelerek 3 Temmuz süreci için yol haritası belirleyebilir. Burada Vefa Küçük'e de büyük rol düşüyor.

Haberin Devamı

Şimdi ne olacak?

Ali Koç ilk olarak Fenerbahçe'nin mali anlamda röntgenini çekecek. Kulübün borcu nedir, gayrimenkuller nedir gibi... Futbol takımının gelir elde etmesi lazım. Acıbadem'le sponsorluk bitti. İlk yaptığı iş taraftarı kazanmak oldu. Sportif Direktör olarak Damien Comolli anlaşıldığını duydum. Kısa sürede bu açıklanır. Aykut hocanın istifa ettiğini öğrendik. Ali Koç, Aykut Kocaman'a çok değer veriyor. Bir görüşme yapabilir. F.Bahçe gelir elde etmeden oyuncu alamıyor. Zararını sıfıra düşürmek zorunda. Ali Koç'u zorlu bir süreç bekliyor. Kısa vade değil, orta vadede bir hedefin olduğunu tahmin ediyorum.

Haberin Devamı

Yazarlar