Demir Grup Sivasspor Carlos'a Kangal köpeği sürprizi

Carlos'a Kangal köpeği sürprizi

28.01.2014 - 22:01 | Son Güncellenme:

Sivasspor'un başarılı teknik direktörü Roberto Carlos Sivas'ta bir televizyon programına katıldı. Programa çıkarılan Kangal köpekleri Roberto Carlos'u bir hayli şaşırttı.

Carlosa Kangal köpeği sürprizi

TV58'de yayınlanan Spor Aktif programına katılan Roberto Carlos, Sivasspor'un bu sene gösterdiği başarılı performansı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Sivasspor'dan gelen teklif sonrasındaki düşüncelerini aktaran Carlos, şöyle konuştu: "İlk geldiğimde Sivasspor'un bir önceki sezon 12. sırada bitirmesiyle ilgili kafamda sorular vardı. Gelirken 2 yardımcımı da yanımda getirdim. Çünkü bu iki profesyonel çalışanımızla beraber bu takımı çok iyi yerlere getirebilirdik.
Hollanda'da yaptığımız ilk antrenmanda 11'i seçmek çok zordu. Oyuncuları tanımıyordum. Tüm futbol hayatım boyunca Real Madrid ve Brezilya milli takımında çok iyi isimlerle tanıştık ve bu oyunculara alışığız. Ben Türkiye'ye Avrupa futbolu deneyimimi getiriyorum. Dışarda öğrendiğim futbol disiplinini ve kuralları Türkiye'ye getirmeye çalışıyorum.

"SAHAYA GİRİP OYNAYASIM GELİYOR"

İlk geldiğim hafta bazı şeylere baktım ve doğru değildi. Sivasspor'un ve Türk futbolu bazı şeyleri aşmak istiyorsa bir takım kurallara dikkat etmesi gerekiyor. Dünya çapındaki 2 takımın arkasında 3. sıradayız. Sadece bir maçı kendi hatalarımızdan kaybettik. Artık doldur boşalt yapan Sivasspor yok. Bazen benim bile artık sahaya girip oynayasım geliyor."

Haberin Devamı

"SEVİYE OLARAK YÜZDE 40'TAYIZ"

Sivasspor'la anlaştıktan sonraki hedeflerini de anlatan Carlos, "Hedeflerimiz arasında Avrupa da oynamak var. Doğru yolda ilerliyoruz. Bence şuan yüzde 40 istediğim seviyeye ulaştık. Çok iyi bir takımımız var. Birinci olabilirdik. 1.5 senede sonra bu hedefi tamamlayabiliriz." diye konuştu.

TÜMER METİN'İN "CARLOS KOŞMAYI SEVMEZDİ" SÖZÜ

Eski takım arkadaşı Tümer Metin'in "Roberto antrenmanda koşmayı sevmezdi" sözünün hatırlatılması üzerine "Tümer de antrenmana geldiği zaman koşmayı sevmezdi. Fenerbahçe'deki yardımcı antrenörümüz çok fazla fiziksel antrenman yaptırıyordu. Bu futbolcuların sevdiği bir şey değildir. Sivasspor'daki antrenörümüz yaptırdığı antrenmanlarla kendisini sevdiriyor. Tümer çok sevdiğim bir insandır. Televizyonda futbolla ilgili iyi yorumlar yapması beni sevindiriyor."

CARLOS'A GÖRE SİVASSPOR'DA KİMLER MİLLİ TAKIMA GİDEBİLİR?

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol beki olarak gösterilen Roberto Carlos, Sivasspor'un sol kanatında oynayan Ziya ile ilgili "Ziya ile biraz daha mantıksal olarak çalışıyoruz. Çok iyi bir oyuncu. Milli takıma da gidebilir. Biraz daha kendilerini geliştirebilir. Aydın da öyle. Zaten Aydın milli takıma da gitti. Ümit ve Adem de milli takıma gidebilecek seviyedeler. Türk milli takımı kaleciler için zor. Volkan, Tolga ve Onur gibi kaleciler olduğu için Korcan için milli takım biraz zor görünüyor. Ama imkansız değil." diye konuştu.

Haberin Devamı

ANELKA VE MAIGA SİVASSPOR'A MI GELİYOR?
Transfer iddialarının da gündeme getirildiği programda Fransız futbolcu Nicolas Anelka'nın Sivasspor'a geleceği yönündeki iddialara da "Kiminle konuşursam iyi şeyler söylüyorum. Anelka konusu doğru değil. Ben 'gel' dersem gelebilir fakat kulübün ekonomik dengelerini sarsacak oyuncuları getirmemeye çalışıyoruz. Yakında Zidane'ı da iddia edecekler sanırım.

Emin değilim ama Modibo Maiga transferi konusunda oyuncunun bir sakatlığı varmış. Diğer transfer konusunda Mecnun ve Erdal başkanlarımızı bekliyoruz.

Haberin Devamı

"OTYAKMAZ GÜVENİLİR BİR BAŞKAN"
Roberto Carlos, Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz için de övgü dolu sözler sarf etti. Carlos, "Bugüne kadar büyük başkanlarla çalıştım ama Mecnun Otyakmaz kadar mütevazi ve güvenilir bir başkan görmedim. Real Madrid Başkanı Lorenzo Sanz ve Aziz Yıldırım da dahil. Mecnun Otyakmaz, güvenilir ve çok iyi bir başkan.

CARLOS'A KANGAL KÖPEĞİ SÜRPRİZİ!

Programın ilerleyen dakikalarında stüdyoya getirilen Kangal köpekleri, Roberto Carlos'u oldukça şaşırttı. Köpeklerin insanların en iyi dostu olduğunu söyleyen Carlos, yavru kangalların hırlaması üzerine 'Sanırım bu köpekler aç' yorumunda bulundu.

Yazarlar