BursaSpor CAS umudu suya düştü

CAS umudu suya düştü

08.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA’nın, Sivasspor ve Eskişehirspor’a verdiği birer yıl men cezasını onadı. Bu kararla birlikte Bursaspor ve Karabükspor’un Avrupa’ya gitmeleri kesinleşti.

CAS umudu suya düştü

Sivasspor ve Eskişehirspor’a, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nden (CAS) kötü haber geldi.

Haberin Devamı

CAS, UEFA Disiplin Kurulu tarafından Süper Lig’i 5. sırada bitiren Sivasspor ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Eskişehirspor’a verilen 1’er yıl Avrupa kupalarından men cezalarını onadı.

Böylece UEFA’nın kararına karşı CAS’a itiraz eden ancak olumsuz yanıt alan iki kulübün de önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılma umutları tükendi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), UEFA Disiplin Kurulu’nun, Sivasspor ve Eskişehirspor’a verdiği cezaların ardından Kardemir Karabükspor ve Bursaspor’un isimlerini Avrupa Ligi için UEFA’ya bildirmişti.

Karabükspor ve Bursaspor ülkemizi yeni sezonda Avrupa Ligi’nde temsil edecek. Süper Lig’i 4. basamakta tamamlayan Trabzonspor da aynı kupada mücadele edecek.

Bursaspor’da sevinç

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi’ne katılması kesinleşen Bursaspor’da yüzler gülüyor. Üst üste 5. sezon Avrupa kupalarına gitmeye hak kazanan yeşil-beyazlı takımın Başkanı Recep Bölükbaşı, “Eskişehirspor ve Sivasspor için üzgünüz. TFF tarafından bize Avrupa Kupaları için davet gelmişti. Bu nedenle çalışmalarımıza 1 hafta önce başlamıştık. Bize verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek istiyoruz” dedi.

Eskişehir öfkeli

Kırmızı-siyahlı kulübün Başkanı Mesut Hoşcan, CAS’ın 1 yıllık cezayı onaması kararına tepki gösterdi.

Hoşcan, “Camia olarak CAS’tan sevindirici haber bekliyorduk ama maalesef olmadı. Çok üzgünüz. Camiamıza Avrupa kupalarına katılma sevinci yaşatmak için gerekli tüm hukuki adımları atmış olmakla birlikte arzuladığımız ve umutla beklediğimiz sonuca ulaşamadık. Umut ediyorum ki bu olayların sorumluları da cezalarını çekerler. Bundan sonra Türk futbolunun bu tür olaylarla anılmaması en büyük amacımız olmalıdır” diye konuştu.