BursaSpor CAS'tan Bursaspor'a şok yanıt!

CAS'tan Bursaspor'a şok yanıt!

11.06.2015 - 16:59 | Son Güncellenme:

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS, Bursaspor'un Avrupa Kupaları'na katılmasına yönelik yapmış olduğu başvuruyu reddetti.

CAStan Bursaspora şok yanıt

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) Avrupa Kupaları’ndan 1 yıl men ettiği Bursaspor’a bir kötü haber de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nden (CAS) geldi. UEFA’nın kararına itiraz ederek CAS’a götüren Bursaspor’un cezası aynı kaldı.
UEFA, Bursaspor’a UEFA Mali Fair Play Düzenlemeleri’ni ihlal ettiği gerekçesiyle 2014-2015 sezonunun başında 1 yıl boyunca Avrupa Kupaları'ndan men cezası vermişti. Bursaspor, UEFA’nın kararına itiraz ederek, CAS’a götürmüş ve cezanın iptal edilmesi veya söz konusu ihlalin koşullarıyla orantılı olarak daha ılımlı bir ceza verilmesi talebinde bulunmuştu. Bursaspor’un sunduğu dosyayı inceleyen CAS, UEFA’nın verdiği cezanın uygun olduğuna karar vererek, Bursaspor’un 1 yıl boyunca Avrupa Kupaları’ndan men edilmesini onadı.
Bu karara göre Bursaspor 2015-2016 sezonunda Avrupa kupalarına katılamayacak.
Bursaspor Başkanı Bölükbaşı: "CAS, başvurumuzu reddetti"
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, CAS'tan (Uluslararası Tahkim Kurulu) bekledikleri umutlu sonucu alamadıklarını, Avrupa Kupaları'na katılmak için yaptıkları başvurularının reddedildiğini açıkladı.
Başkan Recep Bölükbaşı, karara çok üzüldüklerini belirterek, "Olumlu bir sonuç bekliyorduk ama olmadı. Avrupa'ya çıkma cezamız sona ermedi. Bekleyeceğiz. Çok üzüldüm" dedi.