Galatasaray Çaykur Rizespor maçın tekrarını istiyor!

Çaykur Rizespor maçın tekrarını istiyor!

13.05.2019 - 08:53 | Son Güncellenme:

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan, “Galatasaray bizim açıklamalarımızdan rahatsız olmasın. Amacımız Rize’nin haklarını korumak. Maçın tekrarı için TFF’ye başvuracağız” dedi

Çaykur Rizespor maçın tekrarını istiyor

Galatasaray'a uzatmalarda yediği gollerle 3-2 yenilen Çaykur Rizespor'un hakem isyanı sürüyor. Kulüp Başkanı Hasan Kartal dün düzenlediği basın toplantısında, "Bu hakemlerin Rizespor'a neye mal olduğunu düşünmeden karar verdiğinden son derece eminiz. İnşallah TFF bu hataları düzeltir. 1-2 kural hatasının da olduğu söyleniyor. Bunları incelettiriyoruz. Gerçekten bir kural hatası varsa toplantı yapıp ne yapabileceğimizi düşüneceğiz. Galatasaray camiası bizim bu açıklamalarımızdan rahatsız olmasın. Bizim kimseyle problemimiz yok. Bizim amacımız Rizespor'un haklarını korumak. Kural hatasının olduğunu yavaş yavaş idrak ediyoruz. Rizespor'un hakkını korumak ve maçın tekrarı için TFF'ye başvuracağız" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN YÜZDE 90'I BİZİMLE HEMFİKİR

Karşılaşmanın ardından sarf ettiği "Silahım olsa vururdum" sözüne de açıklık getiren Kartal, "O espri ile yapılan bir söylem. Bu insanlar beni katil eder söylemi bizim dilimizde var. Bizim silahla ne işimiz var. Biz spor kulübü başkanıyız. Taraftarlar serzenişte bulunuyor 'Neden takımın hakkını korumuyorsun' diye. Doğrudan tarafız, yanlışı desteklemenin manası yok. Türkiye'nin yüzde 90'ı bizimle hemfikir. Kırmızı kart kesinlikle değil. İlk penaltı kesinlikle penaltı değil" diye konuştu.

KURAL NE DiYOR?

IFAB KURAL 12: Direkt ve endirekt serbest vuruşlar ve penaltı vuruşları yalnızca top oyundayken yapılan ihlal ve kusurlar için verilebilir.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor Kulübü ‘kural hatası’ iddiasıyla TFF’ye başvurursa, konu önce MHK tarafından görüşülür. MHK ‘kural hatası var’ şeklinde görüş bildirirse, TFF Yönetim Kurulu olağanüstü toplanarak maçın tekrar oynanıp oynanmayacağını karar verir. (Sabah)

Yazarlar