Skorer Cehenneme yolculuk !

Cehenneme yolculuk !

18.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cehenneme yolculuk !

Cehenneme yolculuk


İngilizler'i şimdiden G.Saray korkusu sardı. Gazeteler "Türk takımı rakiplerine kabus gibi bir ev sahipliği sunmasıyla ünlü" diye yazdı


       UEFA Kupası çeyrek final ilk maçında İspanya'nın Real Mallorca takımını deplasmanda 4 - 1 yenerek bozguna uğratan Galatasaray'ın başarısı, İspanya basınını şaşkına çevirirken, Avrupa'da da geniş yankı buldu.
       İspanyol gazeteleri, Galatasaray'ın, Mallorca takımını kendi sahasında küçük düşürdüğünü, Türk hamamına giren Mallorcalı futbolcuların kötü bir şekilde terlediğini, Rumen ve Brezilyalı oyuncuların desteğiyle güçlenen Türk futbolunun, Avrupa'da kendini kabul ettirdiğini vurguladı. Gazeteler, "Cehennem" olarak tanınan Ali Sami Yen Stadı'nda, Mallorca'nın hiçbir şansının olmadığına da değindiler.

"Geleceğin adı G.Saray"

       El Mundo Deportivo, "Galatasaray futbolunu kabul ettirdi" başlığını kullanarak, Galatasaray'ın İspanya'da galibiyet kazanan ilk Türk takımı olduğunu yazdı. Gazete haberinde, "Galatasaray, Mallorca'yı acile kaldırdı. Kurtulma şansı hiç yok. Ay - Yıldızlı futbol, Avrupa'yı fethediyor. Mallorca bir anı, geleceğin adı ise Galatasaray. Dört gol de Türk futbolculardan geldi. Galatasaray'ın yabancıları, yerlilerin yanında sönük kaldı" ifadelerini kullandı. El Mundo, şeref tribününde sevinç gösterisi yapan Galatasaraylılara da çatarak, "Şeref Tribünü şov tribünü değil. Eğer şov yapmak istiyorlarsa normal tribüne gitsinler" yorumunu yaptı.
       Marca gazetesi, maçı antrenör Marquez'in çöküşü olarak tanımlarken, "Türkler, Mallorca'yı adaya demirledi ve İstanbul'a hareket gücünü yok etti. Türk seyircisinin desteğine alkış tutulur" diye yazdı.

429 yıl sonra 2. kuşatma

       AS gazetesi "Galatasaray, Mallorca'nın Avrupa hayalini kabusa dönüştürdü" başlığını kullanarak, Galatasaray'ın, Mallorca'nın tur umudunu mucizelere bıraktığını belirtti. Gazete ayrıca antrenör Vazquez'in "UEFA'da işimiz buraya kadar", Engonga'nın "Bu maçı seyredip öğreneceğimiz çok şeyler var. Galatasaray bize ders verdi" ve Carlos'un "Galatasaray sadece kazanmadı, dört harika gol atarak kazandı" sözlerine yer verdi.
       Diario de Mallorca gazetesi başlığında "Galatasaray, Mallorca'yı kurban etti" dedi. Gazete, "Mallorca bu sonucu hak etmedi. İlk yarıda ele geçen fırsatları kullanabilselerdi, maçın sonucu böyle olmazdı" ifadelerini kullandı ve "429 yıl sonra ikinci kuşatma yaşandı. Türkler'in 1571'de Ali Paşa tarafından yaptığı kuşatma sonrası adaya ikinci kuşatmayı Fatih Terim yaptı" yakıştırmasında bulundu.
       Ultimaora gazetesi "Mallorca kupaların en karanlık gecesini yaşadı. Son Moix Stadı'nda Türk hamamına girdi. Kaleci Leo Franco, Mallorca'yı yıktı" diye yazdı.
       El Pais gazetesi "Mallorca, Galatasaray önünde dağıldı. Türk takımı, Palma de Mallorca'da kimsenin yapamadığını, hem de kendini kabul ettiren, ezici bir otoriteyle yaptı. Galatasaray, Mallorca'yı o kadar aşağıladı ki, oyunun 60. dakikasından sonra stat boşalmaya başladı. Ajax ve Monaco'yu eleyen takım bin parçaya bölündü" yorumunu yaptı.
       La Vanguardia gazetesi "Mallorca'nın Avrupa hayalleri yıkıldı" başlığını kullanarak, "Oyuna gerilla savaşı yapar gibi başlayan Galatasaray, ilk iki golden sonra maçın sonunu eğlenerek getirdi" yorumunu yaptı.

"Alın bakalım"

       İngilizler'i ise Galatasaray korkusu sardı. The Sun gazetesi "Türkler'den İspanyollar'a: Alın Bakalım" başlığını kullanarak, "Leeds United ve Arsenal'i, UEFA Kupası yarı finalinde 'Cehenneme Yolculuk' olasılığı bekliyor. İspanya'da Mallorca'yı perişan eden Türkler, yarı finali garantilediler. Şampiyonlar Ligi'nden elenip şanslı biçimde UEFA'ya giren Türk takımı, rakiplerine 'Kabus gibi bir ev sahipliği' sunmasıyla ünlü. İspanya'daki maçın ilk yarısında rakipleriyle adeta oynadılar" diye yazdı. The Express gazetesi "Türkler direksiyona geçti" başlığını attı.

G.Saray durdurulamıyor

       Galatasaray'dan, İtalyan basını da övgü dolu sözlerle bahsetti. Galatasaray'ın galibiyeti manşetlere çıkartılırken, La Gazzetta Dello Sport, "Galatasaray, Mallorca'ya poker oynadı" başlığını kullandı. Corriera Dello Sport, "Galatasaray durdurulamıyor" manşetini atarak "Mallorca inanılmaz bir hezimete uğradı, unutamayacağı bir gece yaşadı" diye yazdı.
       Hollanda basını da Galatasaray'ın yükselişinin devam ettiğine, UEFA Kupası için en ciddi adaylar arasında bulunduğuna dikkat çekti. Gazeteler, Ajax'ın Mallorca'yı her iki karşılaşmada da yenemediğine değindiler.
       İsviçre'nin Le Matin gazetesi, "Galatasaray yarı finale şimdiden ismini yazdırdı", Courrie "Türkler artık Avrupa futbolunda 'biz de varız' diyor", Tribune de Geneve "Türkler, deplasmanda İspanya'nın dişli takımı Mallorca'yı sürklase etti" yorumlarına yer verdi.

Final yemini ettiler

       UEFA Kupası'nda, Mallorca'yı deplasmanda muhteşem bir skorla yenen ve ülkemize çifte bayram yaşatan Galatasaraylı futbolcular, final için yemin ettiler. Karşılaşmanın bitiminde soyunma odalarında "zafer" çığlıkları atan Sarı - Kırmızılı oyuncular, otobüste Teknik Direktör Fatih Terim'e üç kupa için söz verdiler.
       Kafileyi otele götüren otobüste Teknik Direktör Fatih Terim'in çevresinde adeta çember oluşturan futbolcular, "Bu galibiyet, sana bayram hediyesidir hocam. Asıl hediyeni finale çıkarak vereceğiz. Sen hiç merak etme, gece uykuların kaçmasın, rahat uyu. Bu zafer ciddiyetimizden bizi alıkoyamaz. Sezon sonuna kadar inzivaya çekileceğiz, futbol ve kupaları düşüneceğiz. Lig, Türkiye ve UEFA Kupası bizim olacak" dediler.