Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor deplasmanda 8 maç sonra bir duran top organizasyonu ile üç puan aldı diye, gerçekleri görmezden gelmeyeceğiz elbette. Kötü oynarken kazanmak söylemlerini geçin. Karadeniz ekibi bu sezon kaç maçını iyi oynadı ki?..

İlk yarım saati dolmadan bordo-mavili takımda, forvet arkasındaki üç futbolcu dört kez pozisyon değiştirdi. Önce sağ çizgide başlayan Marco Marin ortaya geldi. Sonra Bosingwa’nın önünde görev yapan Güray onun yerine gitti. Ardından Mehmet Ekici sol çizgiye geçti. Bir kaç dakika sonra da Marin sola, Ekici ortaya gönderildi. Bu garip rotasyon maç boyunca devam etti. Baş döndürücü bir trafik değil mi?

Haberin Devamı

Doğal olarak akla hemen şu sorular geldi; Bu bölümde kaleyi bulan tek bir şutunuz yok iken, rakip net üç fırsat yakalıyorsa, önceden belirlenmiş bir oyun planınız var mıydı? Varsa, gerçekten bunun üzerine çalıştınız mı? Hâl böyleyken, topa nasıl daha çok sahip olacak ve gol umudunuz Cardozo’yı pozisyona sokacaksınız?

Savunma ile üçüncü bölge arasında 50 metre fark bırakıyor ve bu boşluğu rakibe teslim ediyorsanız, doğal olarak bunların yarısını bile yapamayacaksınız.

21. dakikada Erdem’in eline çarpan ve çizgi hakeminin devam dediği penaltı anına gelince. Bize göre ceza kararı es geçildi. Geçilmese ne olurdu? Trabzonspor hiçbir şey oynamadan penaltının arkasına sığınacak duruma geldiyse, vay haline!

Kanatları çalışmayan bir takımın hücumda etkili olması düşünülemez. Hami hocanın ikinci yarıdaki hamlesi sakatlıktan yeni çıkan ve henüz hazır olmadığı görülen Güray’ın yerine Yusuf’u almak oldu. Yusuf hem rakibin en etkili ismi Orkan’ın çıkışını önlemeye çalıştı, hem de takımına ofansif anlamda hareket getirdi.

Lakin Trabzonspor’un dağınık ve ne yaptığını bilmeyen oyun tarzında bir değiklik olmadı. Kazanmak değil, yenilmemek için oynayan bir takım hüviyetine bürünen bordo-mavililerin, deplasman fobisini silebilmesi için şansa ihtiyacı vardı. O da ayağına geldi. 61. dakikada Ekici’nin usta frikiği Mustafa Yumlu’nun şık kafa vuruşuyla birleşti. Tıpkı Sivasspor maçındaki gibi, kalesinde sayısız tehlike yaşayan Trabzonspor, yine “altın vuruşla” kazandı!

Haberin Devamı

Tüm istatistiklerin Gaziantepspor’u önde gösterdiği bir karşılaşmada, üç puan aldı diye kazanan takıma övgü yağdırmak, rakibin emeğine saygısızlık olur. Trabzonspor’un “Biz iyiyiz, hak ederek kazandık” diyebilmesi için, sanırım yeni sezonu beklemek gerek...