Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Malouda, Bosingwa, Batuhan. Geçin efendim geçin. Trabzonspor’un bu sezon en önemli transferi kesinlikle Yusuf’dur. 1461’den kiralanan genç oyuncu özgüveni, yeteneği ve bitmek bilmeyen enerjisi ile üzerindeki formayı şans bekleyen pek çok arkadaşından daha fazla hak ettiğini gösterdi. Dün akşam Karabükspor karşısında takımının ayakta kalan tek ismi o idi. Hem savunmada, hem hücumda son derece etkiliydi. Performansıyla göz kamaştırdı. İlk yarı sağda, ikinci yarı solda başarıyla görev yaptı. Oyunun sıkıştığı bölümlerde topu ileriye doğru taşıyarak hem takımını rahatlattı, hem arkadaşlarını ateşledi. 61. dakikada yaptığı gol vuruşunda top direğe takılmasa gecenin yıldızı taç takabilirdi. Trabzonspor’un geleceği Yusuf gibi gençlerde. Mustafa Akçay’ın korkmadan onlara güvenmesi ve takıma kazandırması gerek.
Maça gelince. Özellikle ilk yarısı son derece sıkıcı ve kötüydü. Karabükspor temkinli ancak hücumu da düşünen anlayışta oynadı. Uzaktan şutlarla kaleyi yokladı. Gökhan ve Lualua’nın denemelerinde Onur kritik müdahaleler yaptı. Sert oynadı, rakibi sindirmeye çalıştı.
Buna karşın Trabzonspor’un orta alanda yaptığı pas hataları dikkat çekici idi. Topu bir türlü ön bölgeye taşıyamadı. Rakip kaleye ilk ve etkisiz şutu 35. dakikada geldi. Malouda ve Adrian gibi isimler etkisiz kaldı. Orta alanda Aykut çok aksadı. Zokora ise Lualua ile didişirken, bordo-mavili ekip oyun kurmakta zorlandı.
İkinci yarıda Yusuf’un sol kanattan bindirmeleri ve etkili ortaları vardı. Bu maçı mutlak kazanmak zorunda olan Trabzonspor’da Akçay’ın oyuna ilk müdahalesi Colman oldu. O Colman’ın tek olumlu hareketi golü getirdi. Henrique maç boyunca ilk kez yüzünü kaleye döndü ve klas bir vuruşla maçın tek golünün sahibi oldu.
Karabükspor golü yedikten sonra eşitlik sayısı için risk alıp çok adamla çıkmaya başladı. Aslında puan çıkacak pozisyonlar da buldu. Gökhan ve İlhan Parlak’ın vuruşlarında yine kaleci Onur sahneye çıktı. Yusuf ile birlikte bu maçın sivrilen adamı oldu.
Trabzonspor futbol olarak beklenenin gerisinde kalmasına rağmen, çok önemli bir galibiyet elde etti. Belki de bazı taşların daha sezonun 4. maçından sonra yerinden oynaması gündeme gelebilirdi. Dün geceki skorun tek anlamı, hafta içinde UEFA Avrupa liginde oynayacağı maça moralli gitmesi oldu.