Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın yaşadığı, adlandırılmamış bir psikolojik savaş aslında... Ertelenen iki maç nedeniyle takipçi olmak mı avantaj, yoksa belirsizlikleri aşmış bir takım olarak liderliği sürdürmek mi?
Bunun nasıl bir sıkıntı olduğunu en iyi Şenol Güneş ve öğrencileri hisseder elbette... Lig statüsünün kadro açısından siyah-beyazlı ekibi mağdur ettiği ortada. Özellikle savunmanın göbeğinde risk almak zorunda kalan Şenol hoca, Başakşehir maçında “şanssızlık-sakatlık-talimat” çıkmazında öldü öldü dirildi adeta...
Dün akşamki savunma kurgusu üç gün öncekinden farklı değildi. Yeni transferler Alexis Delgado ve Marcelo tribünde, stoper deneyimi tartışılan Tosic’in yanı başında Necip görevdeydi.
Maç öncesi Beşiktaş adına kaygılar böyleydi. Lakin Fatih Terim Stadı’ndaki yoğun sis bir yana, aynı saatlerde Ankara’dan gelen lanet olası terör saldırısı haberinin gölgesinde, herkes için zor koşullarda başladı maç...
Ertelenen karşılaşmanın oynanacağı tarihte darmadağın olmuş, moralsiz bir rakip varken, dün akşam Galatasaray galibiyetiyle umutlanmış, mücadele gücü yüksek bir Mersin İdman Yurdu takımı buldu karşısında Beşiktaş...
İlk yarıda işler hiç de istediği gibi gitmedi siyah-beyazlı ekibin. O, isabetli pas yapan, hücuma hızlı çıkan, gerektiğinde pres koyan güçlü orta sahadan eser yoktu. Sosa ve Oğuzhan baskı altında çok top kaybı yaptı. Atiba ise savunmasını kollamakla meşgul idi. Her iki kanadı deneyen Quaresma’dan etkili ortalar gelmedi. Dolayısıyla Gomez’i besleyecek kanallar tıkandı.
Açıkçası ev sahibi ekip topu üçüncü bölgeye taşımakta çok zorlandı. 40 dakikalık bu bölümde Beşiktaş’ın rakip kalede tehlikeli diyebileceğimiz tek bir pozisyonun olmaması, mevcut durumun özetiydi aslında. Hakkını verelim, Mersin temsilcisinin müthiş direnci de, rakibin dengesini bozan en önemli faktör oldu.
Şenol Güneş ikinci yarıya Cenk hamlesiyle başladı. Hücum bölgesinde Gomez’e katkı planı, Alman golcünün kenara alınmasıyla anlamsızlaştı. Orta sahanın direncini artırmak amacıyla ofansif yanı güçlü Olcay’ın girmesi, Beşiktaş’a hareket getirdi. İşlerin giderek güçleştiği anda Sosa çıktı sahneye... Attığı müthiş frikik golü Beşiktaş’ın tükenmeye başlayan umutlarına can suyu oldu.
Sonrasında Beşiktaş ruhu geri döndü adeta! Oyunu rakip alana yıkan ve Mersin’i kendi yarı alanında tutan siyah-beyazlı ekip, Olcay’ın direği bulan vuruşu golle sonuçlansa, tehlikeli olmasa da rakibin son dakika çırpınışlarında stres yaşamayabilirdi. Netice? Zor olsa da Beşiktaş adına elde var bir!