Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta’nın iddia ettiği gibi ise eğer.. Şampiyonlukların yaşandığı, kupaların kaldırıldığı, sevinç gözyaşlarına tanıklık etmiş, hüzünleri kucaklamış Avni Aker stadındaki son lig maçında tribünde olmak ayrıcalıktır diye düşünüyor insan..
Böyle bir mekana vedanın, son koltuğuna kadar dolu tribünlere oynanması gerekirken, Trabzonspor ile bağı büyüklerinden dinledikleri başarı öykülerine kısıtlı kalan yeni neslin duyarsızlığına da, anlam veremiyor bu renklere gönül verenler..
Yeri gelmişken, biz de Avni Aker ile ilgili düşüncemizi söyleyelim. Modern statlar illa ki adres değişikliği gerektirmiyor. Keşke İnönü ve Saracoğlu’nda olduğu gibi Trabzonspor da, tarihe mâlolmuş mabedini baştan yaratma zahmetine katlanabilseydi. Unutmayalım, büyük camialar sadece başarıları ile anılmaz!

Haberin Devamı

Yönetim takımı motive etmek için sürekli Akyazı’yı gündemde tutuyor da, bordo-mavili oyuncular olup bitenin farkında değil sanki. Antalyaspor karşısında erken yediği golle sersemleyen Trabzonspor’un maça geri dönüşü kolay olmadı. Rakip kaledeki ilk ciddi atağı 33. dakikada gelen ev sahibi takım, uzatma dakikalarında Okay ve N’doye ile kaçırdığı iki mutlak gole kafa yoracağına, hakemle uğraşmayı tercih edince, tribünlerde ve saha içinde gerilim tırmandı. İkinci yarının hemen başında ceza alanı dışında Mustafa Akbaş ile M’Billa arasındaki pozisyon yardımcı hakem tarafından çizgi içine taşınınca, Alper Ulusoy’un penaltı kararı sinirleri bam teli gibi gerdi. Onur bu vuruşu çıkarmasa, Karadeniz ekibi için maç o an bitmişti aslında.
Kaptanın kurtarışı bir anlamda takımı ateşledi. Ateşledi deyince yanlış anlaşılmasın. Suni bir baskı ve sağdan soldan şişirilen ortalar sonuç vermeyince, doğal olarak panik-telaş beraberinde geldi. Bir kez daha gördük, bu takım stresin üstesinden gelemeyecek kadar kırılgan. Oysa sakin kalıp bildiğini oynamaya çalışsa, uzun boylu Antalyaspor savunmasını, yüksek toplarla değil, araya atacağı paslarla geçmeye çalışma en azından beraberlik şansı olabilirdi. Trabzonspor ne hallere düşmüş değil mi? Kendi evinde tek puana bile razı olacak durumda isen, tehlike çanları kulağının dibinde çalıyor demektir!
Beyler, sıradan bir yenilgi değil bu. Avni Aker’e veda maçından söz ediliyor ya, önce Trabzonspor’un 12 hafta sonunda ligdeki korumuna bakın! Aman dikkat. İki vedayı birden kaldıramaz bu camia!