Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tıpkı Manisaspor maçının finali gibi Trabzonspor adına trajik bir doksan dakika idi. Öne geçmesine, farkı getirecek pozisyonlar bulmasına karşın değerlendiremeyen bordo-mavili ekip, yine son bölümlerde yediği golle beraberliğe razı olmak durumunda kaldı.
Üç günde bir maç oynamanın getirdiği zorunlu rotasyon, belli ki Trabzonspor’un istediği ritmi yakalamasına engel oluyor. Özellikle forvet hattındaki bu değişime ayak uydurmak kolay değil. Bir hafta Herique-Halil, ertesi maç Vittek-Halil, sonra Burak derken, Trabzonspor en önemli bölgesinde büyük sıkıntılar yaşıyor.
İlk iki haftada geçen sezonu mumla aratır bir performans ortaya koyan Trabzonspor açısından dünkü maçta da çok önemli bir kırılma anı vardı. Colman’ın 83. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu direğe nişanlaması talihsizlikti. Bu hücumun ardından dönen top Samsunspor’un beraberlik golüne dönüştü ve faturası kaçan galibiyet olarak Arjantinli oyuncunun hesabına yazıldı.

Haberin Devamı

Savunmada sıkıntı var
Üç maçtaki futbola ve sonuçlara bakınca, şu saptamayı yapmak doğru olacak; Trabzonspor takımı değişime ve yeni oyun sistemine uyum sağlayabilmiş değil. Savunmada büyük sıkıntı var. Giray-Glowacki ikilisi güven vermiyor. Kademe hataları ciddi boyutta. Solda Cech’in kumaşı iyi, ama dünkü gibi rakibin bu kanadı ısrarla kullanma arzusu karşısında yardımına gelecek tek oyuncu bulunmayışı düşündürücü. Orta alanda Colman takımın lideri olma yolunda istekli. Ancak pas trafiğini yönetebilecek düzeyde değil. Zokora daha çok defansı düşündüğü için Colman’ın yükü ağırlaşıyor. Dolayısıyla Trabzonspor’un hücum bölgesindeki etkinliği de azalıyor. Serkan’daki düşüşü endişe verici boyutlarda. Burak’ın istekli oyunu tek başına sonuç vermeye yetmiyor. Belli ki, Umut gibi sağlam bir desteğe ihtiyacı var. Halil şimdilik Burak’ın partneri olmaya aday görünmüyor. Söz Burak’tan açılmışken, genç oyuncu bu takımın kendisine ne kadar ihtiyacı olduğunu anlamak ve öyle davranmak zorunda. Hırsını ve enerjisini ceza almak için değil, tıpkı dün geceki gibi gol atmak için harcamalı.
Sezonun Trabzonspor açısından iyi başlamadığı ortada. Üç haftada 7 puan kaybı, lig sonu hedefleri için küçümsenmeyecek bir oran. Bordo-mavili ekip, Avrupa ve lig arasında tercih noktasına gelmeden önce, şapkasını masaya koyup kendini sorgulamak için daha fazla gecikmemeli.