Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor için işler bundan daha kötü olabilir mi diye düşünüyorum. Formanın kazandırdığı birkaç maçı çıkın, şu an ligin sonundaki üç takımını arasında kesin yer bulurdu kendine.
Ne ekip ruhu, ne dayanışma, ne arkadaşlık kalmış. Herkes kendine oynuyor da, Trabzonspor’u düşünen yok gibi... Takımın içine düştüğü durum, yaşadığı sıkıntılı süreç, kimsenin umurunda değil adeta. Ligin bitimine 6 hafta kala bordo-mavili taraftar hâlâ kümede kalma hesabı yapmak zorunda kalıyorsa vay haline Türk futbolunun dördüncü büyüğünün!
Büyük demişken; büyük takımda oynamak, büyük takım futbolcusu ve teknik direktörü olmak belki kağıt üzerinde kolaydır, lakin o takımın unvanına layık olabilmek, farklı yetenekler ve özellikler gerektirir. Bu söylem Trabzonspor’un bugün yaşadığı strese neden olanların hoşuna gitmese de, maalesef gerçek bu!
Gelelim dünkü maça... Hiç oynanmamış sayılması gereken ilk 45 dakikada iki takım adına da futbol adına edilecek olumlu tek cümle kuramadık biz. Trabzonspor’un Zokora, Akhisarspor’un ise Uğur ile girdiği iki pozisyon ise komik top kayıpları ve hataların sonucuydu.
Ligde tutunabilmek için kazanmaktan başka seçeneği bulunmayan ev sahibi ekip, ikinci yarıda oyuncu değişikliklerini yerinde ve zamanın da yapınca, ibreyi de lehine çevirmeyi bildi. Biz Gekas gibi bir silahın niçin yedek kulübesinde oturduğunu sorgularken, teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu 61. dakikada onu sahaya sürerek, hangi hamlenin ne zaman yapılacağı sorusuna da yanıt verdi adeta. Ya Trabzonspor cephesi? Kimi değiştirseniz fark etmezdi. Zokora’yı ve kaleci Onur’u kenara koyun, 9 değişiklik hakkı olsa dikiş tutturamazdı Tolunay Kafkas’ın takımı!
Mesela, Trabzonspor’da kime iyi deseniz bir hafta sonra dökülüyor. Antalyaspor galibiyetinin mimarlarından Henrique ve Volkan dün Akhisar karşısında sahanın en kötü iki oyuncusuydu. Aynı maçta pozitif futbolu ile dikkat çeken Alanzinho ve Avni Aker’de attığı gol moral olacağı düşünülen Yasin de hâkeza! Ne yapmadıklarını sorgulamak yerine, ne yaptılar diye sorarsanız, yanıtı koca bir hiç olurdu!
Sistem, paylaşım, kazanma isteği ve hırs yoksa, puan da yok. Bu kadar basit. Antalyaspor galibiyetiyle koca sezonun günahlarından arındığını düşünen Trabzonspor’un, Akhisarspor yenilgisiyle başbaşa kaldığı utancından kurtulmasının yolu mu? Bu sorunun yanıtını gelecek hafta Orduspor karşısına çıkacak takım verecek elbette!