Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor’un ikisi lig, biri UEFA Avrupa ligi, son üç maçını kazanması, 10 gol atması ve bir haftada ligin en çok gol atan takımı unvanını alması elbette rastlantı olamaz. Peki ne oldu da bu kadar kısa sürede inanılmaz bir değişim yaşadı bordo-mavili ekip? İlk 9 hafta Cardozo’nun dublörü mü vardı sahada? Yusuf, Özer, Mehmet Ekici veya Sefa bu takımın oyuncuları değil miydi? Ya da rakipler mi çok dişliydi?.

Ortaya çıkan farkın basit bir açıklaması var. Önce futbolcunla sağlıklı bir iletişim kuracaksın. Sonra doğru oyuncu tercihleri yapıp, onları doğru yerde oynatacaksın. Ve kaybolmaya yüz tutan özgüvenlerini kazanmalarını sağlayacaksın. Ersun Yanal zor gibi görünen bu denklemi deneyimi ve öngörüleriyle kısa sürede çözmeyi başardı. Takımı istediklerinin henüz yarısını bile yapamamışken ortaya bambaşka bir Trabzonspor çıktı. Sürekli hücumu düşünen, kanatları etkili kullanmaya çalışan, Cardozo gibi bir silahı istediği toplarla buluşturan, orta alanı Mehmet Ekici ve Özer ile parselleyen, savunmada eskisinden çok daha dikkatli olmayı öğrenen bir Trabzonspor, tabii ki gözlerin pasını silecek.

Haberin Devamı

Aslına bakarsanız Yanal şanslı adam vesselam! Sezon başı bu takıma gelse herhalde Halilhodzic’in kredisine sahip olup, kaprisleriyle böyle bir kadro oluşmasını sağlayamazdı. Dahası bu kadar para harcatamazdı. Şimdi yağ, un, şeker bir usta ile buluştu ve ağızlara tat veren bir lezzet çıktı. Kazanmayı isteyen, kazanırken keyif alan ve veren, küsen taraftarı geri çağıran bir Trabzonspor var artık. Eksiği, gediği yok mu? Aslında çok. Bir kere takım Yanal’ın istediği dirençte değil. Bunu kazanması zaman alacak. Savunmada hâlâ ciddi sorunlar yaşıyor. Hücumda iyi organize olan rakipler karşısında zorlanması kaçınılmaz. Bir de kaleci Fatih’in oynayarak deneyim kazanması lazım ki, zaten Yanal’ın başka bir seçeneği yok.

Bir başka gerçek ise Trabonspor’un iki haftada tam da dişine göre rakiplerle oynaması. Galatasaray’ı çok kötü bir dönemde yakaladı. Gençlerbirliği gibi direnci düşük bir takımın gardını erken düşürmeyi bildi.

Haberin Devamı

Bordo-mavililer Ersun Yanal ile ilk ciddi sınavını haftaya Beşiktaş karşısında verecek. Ligin iyi top oynayan, çok gol atan ve doksan dakika koşan iki takımının mücadelesinde kuşkusuz zevk veren bir doksan dakika izleyeceğiz. Ve Yanal’ın bu takıma neler katabildiğini o maçta daha iyi tartabileceğiz.