Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İlk 20 dakikada iki farklı öne geçince bu maçı rahat kazanırız diye düşündü herhalde Fenerbahçeli futbolcular. Öyle ya, daha hiçbir şey oynamadan biri ofsayt tartışmalı, diğeri kaleci Serdar’ın neden olduğu penaltı golüyle öne geçmek, Trabzonspor’un Beşiktaş’ı yendiği haftada maçı stresten uzak oynamaları demekti sarı-lacivertli takım için.
Lakin doksan dakikayı bu mantıkla tamamlamanın mümkün olmadığını anlamaları için karşılarında teslim bayrağını erken çeken bir takım olması gerekiyordu. Gençlerbirliği’nin böyle bir niyeti olmadığını anlamak uzun sürmedi. Santos’un savunduğu sağ kulvarı son derece etkili kullanmaya başladı başkent ekibi. Orhan Şam ve Hurşut’un bindirmeleri gelen tehlikenin de sinyallerini verdi. Nitekim Orhan yine Santos’un müdahale etmekte geciktiği pozisyonda çok düzgün vuruşla topu Volkan’ın solundan ağlara yolladı. Golden sonra inisiyatif ev sahibi ekibe geçti. Fenerbahçe orta sahası top kontrol etmekte zorlanırken, ilk yarı boyunca sadece tek faul yapmaları son derece ilginç istatistikti. Emre oyunda yoktu. Savunmanın önünde görev yapan Mehmet Topuz’un fazla ileri çıkamaması, Alex’in ise Cem Can’ın markajında etkisiz kalışı Gençlerbirliği’nin hücumda daha kolay çoğalmasına yol açtı. Oktay ve Cem Can’ın ceza alanı dışından bu kadar rahat şut atmaları Mehmet Topuz ve Emre’nin ilk müdahalelerde gecikmelerinden kaynaklandı kuşkusuz. Gençlerbirliği’nin Hurşut ile kazandığı eşitlik sayısında da aynı ihmal söz konusuydu.
İkinci yarıyla birlikte kar yağışının ağırlaştırdığı zemin iki takım için de oyunu zorlaştırdı. Kaygan zeminde top kontrolü de, adam markajı da güçleşti. Bu ise serbest kaldığında her an iş bitirici yeteneklere sahip Alex’in sahne almasına yaradı. Oynamak kadar oynatmaktan da büyük keyif alan Kaptan’ın topla daha çok buluşması, Fenerbahçe’nin gol yollarında daha çok tehlike yaratması demekti. Alex’e, Baroni’nin girmesiyle önde oynamaya başlayan Mehmet Topuz da eşlik edince rakibi hataya zorlayan taraf Fenerbahçe oldu. Ve tıpkı ilk yarıdaki gibi goller peşi sıra geldi.
Gençlerbirliği’nin ise maçı çevirecek becerisi de hakeza. İlk yarıda iki kez direğe takılan başkent ekibi bu bölümde de Mustafa ile aynı şanssızlığı yaşadı.
Fenerbahçe iki perdelik oyunun özellikle ikinci yarısında doğru hamleler yapmayı bilince bir günlüğüne devrettiği emaneti geri almayı bildi.