Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sezon sonu yaklaştıkça bazı takımlar her maçını final havasında oynar. Kimileri şampiyonluk ve Avrupa ligi vizesi peşinde koşar, diğerleri kümede kalma mücadelesi yapar.
Trabzonspor camiası ikincisine pek alışık değildir ama, maalesef bu yıl durum böyle. Her hafta farklı bir stres yaşanmak zorunda artık.
Kazanmak için farklılık yaratmak gerek. Bunu bazen futbolcu, kimi vakit teknik adam yapar. Dün Trabzonspor kazandı ise aslan payı kaleci Esteban’ın idi. Takımını resmen ipten aldı.
Aslında Hami Mandıralı da fark yaratmak istemişti belli ki! Dört gün önce Beşiktaş karşısına çift forvetle çıkarken, dün Cardozo’ya bel bağlamak böyle bir şey idi herhalde. Bosingwa’yı sağ bek, yine o mevkinin alternatifi Cavanda’yı sağ kanat oynatma fantazisi ilginçti. İlk yarı boyunca Cardoza’ya tek bir yan orta gelmedi. Sağda Erkan içeri katederek oynamaya çalışırken, arkasındaki Yusuf cesaret edip o kulvarı kullanamayınca, Trabzonspor’un pivot santraforla gol bulma şansı ortadan kalktı.
Kalktı da, kendi evinde maç boyunca kalende 10 net gol pozisyonu vermenin nasıl bir açıklaması olabilirdi? Sivasspor Yusuf’un savunmaya çalıştığı sağ kanadı Cicinho ve Tanase ile yol geçen hanına çevirdi. Ceza alanına tüm ortalar bu ikiliden geldi. Akakpo ve kaleci Esteban’ın kritik müdahaleleri olmasa, bir hüsran daha yaşanabilirdi.
Bu vahim tablo karşısında Hami hocanın iki hamlesi oldu. Okay- Ramazan, Marin-Özer değişiklikleri orta alanı ayakta tutmak, bu bölgedeki pas trafiğine hükmetmek adına idi.
Torbadan tavşan mı çıkardı Mandıralı? Hayır. Genç Ramazan hırsı ve mücadelesi ile itici güç oldu. Özer’in kalitesi belli. Oyuna yeni girenlerin katkısı bu kez farklıydı. Lakin Razaman’a bir ağabey tavsiyemiz var. Son iki maçında tam üç sarı kart gördün, biri kırmızıya döndü. Biliyoruz deli fişeksin, azıcık sakin ve dikkatli kal ki, seni sürekli izleyebilelim.
Trabzonspor’un ceza alanı içi ve dışında tek pozisyonu dahi yok iken, 61. dakika Aytaç’ın 20 metreden vuruşu golle sonuçlanınca, futbolun adaletini sorgulamadık değil. Ancak uzun sürmedi şaşkınlık. Trabzonspor son dönemde kazandığı tüm maçlardaki gibi skoru koruma içgüdüsü ile frene bastı.
Hatanın büyüğü bu idi. Sivasspor özellikle son 15 dakikada dünyaları kaçırdı. Burhan, Hasan Kabze, ve Texeira’nin karşısında, altın bir eldiven vardı.
Hami hoca yatsın kalksın günün yıldızına dua etsin, yoksa herşey çok farklı olabilirdi!