Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor açısından son derece stratejik bir sınavdı. İlk iki maçta topladığı 4 puanla grup lideri konumuna gelen temsilcimiz, CSKA Moskova'ya kaybettiği takdirde bu unvanı gidecek, Luzhniki Stadı'ndan çıkaracağı tek puan bile iddiasını sürdürmeye yetecekti. Galibiyet mi? Çok zor görünse de kaymaklı ekmek kadayıfı idi.
Peki, Burak'sız bir takımla bu mümkün müydü? Sıkıntı orada ya... Burak'ın cezası nedeniyle lig ve Avrupa'da şu ana dek aynı silahlarını kullanamayan Şenol Güneş, dün gece en uçta Halil'e görev vermişti. Onu besleyecek ayaklar solda Adrian, sağda Serkan olacaktı. Adrian'ın yanında ise ekstradan Alanzinho. Çok umutsuz bir durum değildi aslında.
Top bizde iken hiçbir etkinliği olmayan, ancak hızlı hücumu çok iyi beceren CSKA karşısında yapılması gereken, orta alanı kontrol edip Vagner ve Doumbia gibi kıvrak ve çabuk adamların savunmanın arasına sızmasını önlemekti. Tabii en önemlisi, hücuma çıkarken top kaptırmamaktı. Ama öyle olmadı. Halil son derece etkisizdi. Alanzinho hiçbir katkı sağlayamadı. Takım geri dönüşlerde çok ağır kalmaya başladı. Ve gol böyle bir pozisyonda geldi. Glowacki'nin ofsayt gerekçesiyle sayılmayan vuruşundan sonra oyunu hızlı başlatan ve tam yedi pas yaparak topu Doumbia ile buluşturan CSKA, tam da düşündüğü gibi bir sayı buldu. Bu arada Giray'ın müthiş bir zamanlama ile yaptığı üç kritik müdahalesinin de altını çizelim.
Şenol Güneş'in ikinci yarıda skoru değiştirmek için ilk hamlesi Alanzinho- Brozek değişikliği oldu. Amaç hücum hattında şansını artırmaktı. Adrian daha ofansif görev üstlendi. Colman ve Zokora kopuk oynamaya başladı. Ve riskler de beraberinde geldi. CSKA bu bölümün hemen başında yine hızlı adamlarıyla iki ciddi tehlike yarattı. Hele Doumbia'nın kaleci Tolga ile karşıya kaldığı bir pozisyon vardı ki evlere şenlik...
Trabzonspor gol ararken defalarca savunmasında aynı sıkıntıyı yaşadı. İlk yarıda rakibin üzerine gelmesini bekleyen, kontrollü oynamayı tercih eden CSKA temsilcimizin bu zaaflarını çok iyi değerlendirdi. Özellikle sağ kanattan yaptığı bindirmelerde Vagner başrolde idi, savunmamız hep eksik yakalandı. Önce Cauna affetmedi, ardından gecenin yıldızı Doumbia şovunu yaptı. Son 20 dakika bordo-mavili ekip için adeta kâbus gibiydi. Kısacası Trabzonspor takımı dün istediği ve düşündüğü hiçbir şeyi yapamadı.
Yenilgi elbette dünyanın sonu değil. Ancak grup çok ilginç hale geldi. Evdeki hesap çarşıya uymadı ve Trabzonspor için yarış yeniden başladı. İki hafta sonraki rövanşı kazanmak ise gruptan çıkabilmek için oldu. Temsilcimizin bir yenilgi kredisi vardı, onu da kötü bir skorla kullandı.