Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Seyirci baskısı yok, stres yok, oyunun hiçbir bölümünde seni zorlayacak bir rakip yok. Bunun yanında gençlerin enerjisi, pozitif futbol ve istekli bir takım var sahada. Hâl böyle olunca, Trabzonspor sezonun en rahat, tarihinin en farklı galibiyetlerinden birini Ç.Rizespor önünde aldı.

Geçen haftaki Eskişehirspor yenilgisinin ardından Hami hocanın kalan maçlarda gençlere şans vermesinin takımın geleceği açısından doğru olacağını vurgulamıştık. Aklın yolu bir. Mandıralı Yusuf Yazıcı, Savaş Çakır ve Semih Karadeniz ile başladı maça. İkinci yarıda da Melih ve Muhammet Beşir’i aldı oyuna. İyi de yaptı. Yusuf Yazıcı sahanın yıldızı idi. Müthiş oynadı. İki gol attı, iki de asist yaptı. Genç yıldız gol orucundaki Muhammet Demir’in de ilacı oldu adeta. Haftalardır çok istemesi ve mücadele etmesine karşın istediği toplarla buluşamayan Muhammet, bu kez girdiği pozisyonları es geçmedi.

Haberin Devamı

Ve Mehmet Ekici. Tam bir lider gibi yönetti arkadaşlarını. Attığı nefis gol performansının ödülüydü. Kendini oyuna veren, hırslı bir Ekici’ye Trabzonspor takımının her zaman ihtiyacı var. Tabii Fatih Terim’li milli takımın da!

Şimdi, “Bu kadar kötü bir Rizespor’u yenmek abartılmamalı” diyenler çıkabilir. İyi de, henüz 15. dakikada iki farklı öne geçmek ve doksan dakikayı aynı disiplinle oynamak getirmedi mi bu skoru? O gençlerin emeği, isteği ve döktükleri ter küçümsenebilir mi?

Trabzonspor üç puanın çok ötesinde şeyler kazandı dün. Hami Mandıralı çok önceden adım adım bu hamleleri yapmış olsaydı, kötü giden süreçte eleştirilse bile, bu kadar yıpranmazdı.

Bir söz de milyonlarca dolarlık transferlerle Trabzonspor’u son yılların en kötü pozisyonuna düşürenlere. Takımın geleceğini planlarken, başarı için çok para harcamak her vakit en iyi yöntem değil. Camianın geçmişine baktığınızda, en önemli kazanımların özkaynaklara ve altyapıya önem verildiği dönemlerde geldiğini görebiliriz.

Tabii sabır ve ısrar şart. Sanırız Muharrem Usta ve yönetiminin tercih edeceği yol da bu olacak. Yeter ki, atılacak her adım, verilecek her söz camiaya doğru anlatılsın!..