Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Uzun zamandır oynamayanların ve takıma yeni katılanların performansını görmek açısından iyi bir fırsat oldu kupa maçı.
Turun kapısını aralayan gol de erken gelince, stresten ve kaybetme endişesinden uzak bir doksan dakika yaşadı Trabzonspor.
Güngörenspor kapasitesi oranında mücadele etti. Oyunu çirkinleştirmeyi düşünmedi. Lakin daha fazlasını yapacak gücü yoktu.
Şenol Güneş yoğun maç trafiğinde rakibin konumunu da dikkate alarak, kadroda önemli bir revizyona gitti. Halil, Burak, Colman gibi önemli silahlarına hiç dokunmadı. Olcan ve Cech’i ısınmaları için son bölümlerde sahaya sürdü. Benim merak ettiğim bir türlü forma bulamayan Barış, Sercan ve yeni transfer Jerbin’in ne yapacağı idi. Barış şansını iyi kullanamadı. Sercan doksan dakika sahada kalırken istekli oyunu ile dikkat çekti. Attığı gol ödülü oldu. Jerbin çok genç bir oyuncu. Ancak futbol alt yapısı oldukça sağlam. Kadroyu zorlayabilecek yeteneklere sahip. Ve Henrique. Brezilyalı oyuncu maçın gizli kahramanıydı. Asistini yaptığı iki golde tecrübe, paylaşım ve yetenek vardı. Örnek alınacak bir profesyonellik sergiledi. Son isim kaleci Onur. Ağır bir sakatlıktan sonra çıktığı ilk resmi maçında, bıraktığı yerden devam ettiğini gösterdi. Trabzonspor’un en büyük şansı da bu sanırım. Tolga ve Onur gibi milli takım düzeyince iki kaleciye sahip olması, lig ve play-off maratonunda bordo-mavili ekibin garantisi. Dünkü maçın özeti, lige mola, kupada yola devam.