Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Pozisyonun başlangıcı akıl dolu, sonuçlanması duygusaldı. Colman’ın nefis pasıyla bir anda kendini savunmadan sıyıran ve kaleci ile karşı karşıya kalan Burak’ın yapacağı tek hamle kalmıştı. Topu ağlara bırakmak. Lakin Burak’ın tercihi farklı oldu. Umut Bulut’u 100. gol stresinden kurtarma düşüncesi ağır bastı. Sonrasında Umut ve Burak’ın gol sevinci vardı ki, Trabzonspor’daki arkadaşlığın, paylaşımın son dönemlerde gördüğümüz en güzel örneğiydi.
İlk 10 dakikadaki baskıyı atlatan Konyaspor her deplasman takımı gibi şansını ani ataklarla denemeye başladı. Bu düşünceye yatkın oyuncuları da vardı tabii. Gökhan’ın bulunduğu sağ kulvar bunun için biçilmiş kaftan gibi göründü. Brozek’i geçip yaptığı ortalarda Robak’ın 2 gol denemesi tribünlerin yüreğini ağzına getirdi.
Şenol Güneş tehlikeye önlem olarak Umut’u sola, Alanzinho’yu sağ içe çekip, Konyaspor’un bu bölgeden çıkışlarını Umut’un presi ile önlemeyi düşündü. Ancak bu fikrinden 10 dakika sonra vazgeçti. Çünkü Umut’un yerine 3. bölgeye gönderdiği Jaja’nın bedeni sahada, kafası başka yerlerdeydi belli. Brezilyalıya, Şenol hoca tek devre dayanabildi.
İkinci yarıda biraz da orta alanı diri tutmak amacıyla bu bölgedeki görevi Ceyhun üstlendi. Zorunlu Serkan-Cale değişikliğinden sonra oynayacak tek kozu kaldı Güneş’in. Ligde tutunabilmek için varını gücünü ortaya koyan Konyaspor’un istekli görüntüsüne karşın, bordo-mavililerin son dönemlerdeki hastalığı nüksetti. Dirençli rakip karşısında telaş, top kayıpları ve panik havası son yarım saati adeta kabusa çevirdi ev sahibi ekip için.
Burak ve Umut’un ön bölge presi yetersiz kalınca orta alanı Adnan ve Hakan ile çabuk geçen, sağ kanatta Gökhan’ın bindirmeleriyle beraberlik golü için çaba gösteren Konyaspor, Giray ve formasına kavuşan Egemen’in zamanında müdahaleleri ile kaleci Tolga’ya takıldı. İlk yarıdaki roller değişti, bu kez Trabzonspor, Alanzinho’nun taşıdığı toplar ile Konya defansını eksik yakalamaya çalıştı, olmadı.
Trabzonspor özellikle ikinci yarısını son derece kötü oynadığı maçı kazandı. Lakin bu gerilimi daha ne kadar taşıyabilir bilinmez. Fiziksel yorgunluk bir yana, zihinsel yenilenme şart. Puan yitirme kredisi tükenen bordo-mavililer bunu başarabilirse, zirve yarışının içinde kalabilir. Aksi taktirde işi, gerçekten güç.