Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şampiyonluk iddiasındaki bir takım kalesinde erken gördüğü gol sonrası konsantrasyonunu bu kadar kolay yitiriyorsa ortada ciddi sıkıntılar var demektir. Bu psikolojideki futbolcu topluluğunun ya hedefe inancı kalmamıştır ya da özgüven sorunu yaşıyordur.
Trabzonspor koskoca ilk yarı boyunca işte böyle bir görüntü sergiledi. Savunmada dağınık, orta alanda top yapamayan, dolayısıyla gol yollarında etkisiz bir takım. Buna Jaja ve Colman’ın inanılmaz lakayt oyunu da eklenince Manisaspor karşısında sıradan bir takımdan farksız kaldı bordo-mavililer. Bu psikoloji ile bırakın maçı kazanmayı, puan çıkarmaları bile mucizeydi.
Devre arasında ne olduysa (!) ikinci yarıyla birlikte bambaşka bir takım sahne aldı Manisa’da. O üzerinde ölü toprağı serili ekip gitti, koşan, mücadele eden kazanmak için canını dişine takan bir takım geldi adeta. Jaja önde oynamaya başladı. Sağda Serkan, solda Cale kanatları kullanmaya başladı. Dolayısıyla Umut ve Burak ceza alanı içinde daha çok topla buluştu. İlk bilinçli hücum organizasyonunda ise gol geldi. Haftalardır suskun kalan Umut, Jaja’nın mükemmel pasında kaleci İlker’i avladı. Şenol Güneş’in Colman’ın yerine Alanzinho’yu sahaya sürmesi oyunun da çehresini değiştirdi. Brezilyalı oyuncu takıma da hareket getirdi. Galibiyet golünden önce Trabzonspor yine çok pozisyon buldu. Umut vurdu, Jaja vurdu, Burak fırsat kolladı ama olmadı. Kaleci İlker’in kritik müdahaleleri Manisaspor’u oyunda tuttu. Hikmet Karaman’ın Makakula hamlesi de beraberlikle yetinmek istemediğinin göstergesiydi. Lakin bu savunma güvenliğini bu kadar riske etmek pahalıya patladı ev sahibi takıma. Bitirici darbe Alanzinho’dan geldi. Geçen sene görmeye alıştığımız o mükemmel vuruşlarından birini yapan Alanzinho Trabzonspor’un bir günlüğüne devrettiği liderlik koltuğunu geri almasını sağladı.
Dün gece iki farklı Trabzonspor vardı sahada. İlk bölümdeki takımın ligin ilk yarısını Fenerbahçe’den dokuz puan önde bitirdiğine inanmak imkansız. İkinci bölümde ise ekip hüviyetine bürünmüş bir Trabzonspor. Bu Trabzonspor her zaman yarışın içinde olacaktır. Ve keyif verecektir. Tercih bordo-mavili futbolcuların.