Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şenol Güneş yine sürpriz yapmadı! Her maça farklı kadro geleneğini dün gece de sürdüren deneyimli teknik adam, bu kez Karabükpor karşısında hayal kırıklığı yaratan isimleri kulübeye çekmişti. Savunmanın sağında Zeki, solunda Cech, göbekte ise ilk resmi maçına çıkan Abdullah vardı. Güneş’in tüm olumsuzluklara karşın ısrarla kazanmak istediği Volkan da sahadaydı.
Bu rahatlığın altında yatan, rakibin grupta hiç bir iddiasının kalmaması ve kendi takımının kupa maçlarındaki performansıydı kuşkusuz. Skor düşünüldüğü gibi olunca Güneş’in tercihleri de doğrular hanesine yazıldı tabii ki.
Mersin İdman Yurdu teknik direktörü Giray Bulak’ın sadece ligi düşündüğü, son Orduspor maçı kadrosundan tam 8 oyuncuyu değiştirmesinden belliydi. Haksız da değildi Burak. Bunca genç ve şans bulamayan oyuncu arasındaki emektar Nobre mi? Belli ki takım arkadaşlarına biraz cesaret, biraz motivasyon olsun diye sahadaydı. Zaten hocası da ikinci yarıda onu oyundan alarak yorulmasını istemediği gösterdi.
Bu mantalitedeki bir rakip karşısında Trabzonspor adına iyi bir hazırlık maçı oldu. Henüz 5. dakikada Olcan-Adrian işbirliği ile gelen gol Mersin’in cılız direncini kırmaya yetti. İlk yarının son bölümünde bu kez asisti yapan Adrian, şık vuruşla tamamlayan ise Vittek idi.
Molalarla moral buluyor
Bordo-mavili ekip ikinci yarıda oyunu rölantiye aldı. Topa daha çok sahip olarak rakibinin maça konsantrasyonunu bozmaya çalıştı. Başarılı oldu mu? Pek değil. Mersin temsilcisi bu tempodaki bir maçta bile pozisyon buldu. Lakin skoru belirleyen gol sahadaki varlığı bir kez daha tartışılan Halil’den geldi.
Trabzonspor ligde sıkıntılı bir dönem geçirmesine rağmen kupa molaları ile moral bulmaya devam etti. Bu sonuçla grubu lider olarak bitirmeyi büyük ölçüde garantilerken, rotayı da lige çevirdi.