Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Geçen hafta ağır travma geçiren Trabzonspor’un final niteliğindeki bu doksan dakikada neler yapabileceğini görmek gerçekten önemliydi. Acaba bordo-mavili oyuncular Fenerbahçe maçına takılıp kalacak mı, yoksa Avrupa ligi biletini kapabilmek için ekstra bir performans mı sergileyecekti?
Şenol Güneş’in, Beşiktaş karşısında sahaya sürdüğü kadroya baktığımızda, tek puanın takımı hedefine ulaştıracağı bilincinde, savunma güvenliğini ön planda tutan diziliş vardı. Tabii maç eşit şartlarda tamamlanmak koşuluyla. Niçin söylüyoruz bunu? İlk yarının bitiş düdüğünden sonra Ernst’in tahriklerine kapılıp, kendi hesabını kesmeye çalışan, bize göre en fazla ihtarla geçiştirilebilecek bir hareket sonrası Burak’ın kırmızı kartla takımını yalnız bırakmasının doğurduğu sonuçları anlatabilmek için. Oysa 45 dakika boyunca kontrollü oynayan, orta alanda üstünlüğünü kabul ettiren, fırsat buldukça hücumu düşünen bir Trabzonspor vardı sahada.
Ya ikinci yarı? Beklendiği gibi Beşiktaş’ın ekmeğine yağ süren bu ihraç kararı, dengeleri ev sahibi takımın lehine değiştirdi. Bundan sonrası mı? Rakibinden eksik oynayan Trabzonspor adına müthiş özveri, inanılmaz mücadele vardı sahada. Hani 70. dakikada yediği golden sonra teslim bayrağını çekmesi beklenen o takım var ya? Düşünülenin aksine başta söylediğimiz o ekstra performansı ile oyuna tutunmayı bildi, golünü buldu ve belki de bu sezonun en onurlu doksan dakikası sonunda istediğini elde etmeyi bildi.
Hakkını yemeyelim bu direnişte aslan payı sahadaki tüm oyuncular arasında kaleci Tolga’nın idi. Son haftalarda yediği goller eleştirilen Tolga tam bir kaptan gibi oynadı. Konsantrasyonunu bir saniye bile yitirmedi. Tolga’dan sonra savunma tabii. Güneş’in topu önde tutabilmek adına Henrique’yi oyuna alması ve hamlenin olumlu sonuç vermesini de unutmamak gerek. Ve Olcan. Devre arası transferleri hep eleştirilir. Lakin Trabzonspor’un en büyük kazancı kuşkusuz Olcan’ı kadrosuna katmak oldu.
Önce UEFA, sonra Şampiyonlar ligi ve Türkiye kupası derken, gerçekten çok zor koşullarda geçen bir sezonu böyle bir sonuçla noktalamak Trabzonspor’un son dönemlerde çektiği acıları hafifletir mi bilinmez? Ancak taraftarından, yönetimine, futbolcusundan teknik heyetine ders çıkarılacak o kadar çok şey yaşandı ki!..Yeni sezona bu sıkıntılardan arınarak girmek herkesin sorumluluğu oldu.