Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbolda realite bu; kazandın mı? Ne oynarsan, nasıl oynarsan oyna, haklısın. Tıpkı dün geceki Trabzonspor gibi. Eleme maçları da dahil en kötü futbolunu Varşova karşısında sergileyen temsilcimiz, Teknik Direktör Mustafa Akçay’ın ilginç oyuncu tercihlerine rağmen, hanesine üç puan daha yazdırırken, gruptan çıkma yolunda çok önemli bir avantaj elde etti. Sonuca yönelik futbol mantalitesinin savunucusu Akçay da, tatsız tuzsuz bir mücadelenin takdir edilecek komutanı olmayı başardı...
Kuşkusuz gecenin ilk süprizi 7 yabancılı takımda Janko’nun pivot santrfor olarak görev almasıydı. Avusturyalı futbolcu da attığı golle hocası haklı çıkarmayı bildi! Hepsi bu kadar. İkincisi, Janko’yu besleyecek ve topu ileriye taşıyacak ayaklardan biri olması gereken Yusuf’un kulübeye çekilmesiydi. Son haftaların formsuz isimlerinden Malouda yine göbekte, Avrupa golcüsü Henrique ise hiç de alışık olmadığı santrfor arkasında oynayınca, Trabzonspor takımı ne önde baskı yapabildi, ne orta sahada rakibin atak başlangıçlarına önlem alabildi. Dolayısıyla Polonya liginin en çok gol atan takımı Varşova aklından bile geçirmeyeceği kadar kadar pozisyon buldu. Hele öyle bir ikinci yarı yaşandı ki, Varşova’nın doğrudan kaleyi bulan 6 şutu ve karşısında tek başına giderer kaleci Onur vardı. Kaptan o topları dikkatli takip etmese, Varşova ilk puan veya puanlarını Trabzon’dan çıkarması, Akçay’ın sürprizlerinden daha gerçekçi olabilirdi.
Akçay tribünden gelen tepkiler de olmasa bu tabloyu ne kadar seyredecekti bilinmez ama, önce Yusuf’un, sonra Soner ve Emre’nin girmesi Varşova’nın hızını kesmeye yetti. 80 dakika kendi yarı alanından elini kolunu sallayarak çıkan Polonya ekibi, azıcık baskı görünce, Trabzonspor topa en az rakip kadar sahip olarak dengeyi sağladı. Lakin bu bölümde bile ceza alanı dışından iki şut atılması bordo-mavili ekibin nasıl bir skordan döndüğünü anlatmaya yetti. Sahanın en çalışkan isimleri Olcan- Mustafa işbirliği ile 82. dakikada gelen gol ise rakibin gardını düşürdü.
Unutmadan. Son dönemlerde hakem hatalarından şikayet eden Trabzonspor, dün gece kritik bir hakem kararı ciddi bir sıkıntıdan kurtuldu. Aykut’un ceza alanı içinde Kolecki’yi düşürmesi net penaltı idi. Kartın rengi ise sarıdan fazlası.
Trabzonspor, Lazio’nun da deplasmanda puan kaybetmesiyle grupta çok daha iddialı duruma geldi. Dört takım arasında maçlarını ilk sırada bitirmemesi için hiçbir neden yok. Yeter ki, teknik kadrosu macera aramasın!