Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Skor şahane, gerisi bahane diyebileceğimiz bir maçtan söz etmiyoruz. İki devresi de çok farklı bir mücadele izledik. Niye derseniz, sevgili hocamız Ersun Yanal kusura bakmasın, bu sezon ilk defa bu kadar isabetsiz oyuncu değişiklikleri yaptı da ondan. Umarız nazar boncuğu olur!

Karşılaşmanın ilk yarısında ezici bir şekilde topa sahip olmasına karşın, hücumda istediklerini yapamayan bir Trabzonspor vardı sahada. Amaç peşi sıra alınan üç galibiyetten sonra Osmanlıspor’un hazırladığı tuzağa düşmemekti.

Haberin Devamı

Sıkıntılı bir süreç geçirse de rakip ligde hızlı hücumu en iyi oynayan takımlardan biri. Savunmayı biraz ihmal ettin mi, cezayı kesecek fırsatçılıkta oyuncuları var. Dolayısıyla Ersun Yanal’ın önce kaybetmemek, sonra fırsat bulursa bitirici darbeyi vurmak şeklindeki stratejisi doğruydu.

İlk 45 dakikada işe de yaradı. N’Doye sürekli savunmacılarla boğuştu. İndirdiği topları Olcay ve Yusuf Yazıcı takip etmeyince, oyunu üçüncü bölgeye taşımakta zorlandı. Gol ise enteresandı. Geldiği günden bu yana takıma büyük katkı sağlayan Olcay’ın dün tek olumlu hareketi, skor tabelasını değiştirdi. Uğur’un savunmadan, yaklaşık 30 metreye attığı pası takip eden ve kalecinin kapadığı köşeden ağlara asan Olcay, eminiz dünkü performansını kendisi de beğenmemiştir.

İkinci yarıda bambaşka bir Osmanlıspor vardı. Doğaldır, riskleri de göze alarak sürekli önde oynamayı düşündü. Ersun hocanın bu bölümde oyuna müdahaleleri de onların ekmeğine yağ sürdü. Çünkü orta alanı tamamen rakibe teslim etti. Yusuf Yazıcı üç kez pozisyon değiştirdi. Okay’ın çıkması da takımın ritmini bozdu. Oyuna sonradan giren Medjani, Yusuf Erdoğan ve son dakikalarda Rodallega bırakın direnç katmayı, Osmanlıspor’un ikinci bölgeyi istediği gibi geçmesine çanak tuttu.

Müthiş bir baskı kurdu ev sahibi. Sağlı sollu ortalar, kaleyi uzaktan yoklayan şutlar bir türlü doğru noktayı bulamadı.

Trabzonspor cephesinden baktığınız vakit sonuç ve yakalanan seri mükemmel görülebilir. Doğrudur ve öyledir. 4 maçta 12 puan, Karadeniz ekibinin sezon sonu planlarının da revize edilmesine yol açmış olabilir.

Haberin Devamı

Ancak bir kez daha tekrarlayalım her maç böyle kazanılmaz. Kaleci Onur’un, N’Doye ile birlikte günün kahramanı olduğu gerçeğini görmezden gelirsek, takımın kısa sürede niçin bu kadar değiştiğini de anlamakta zorlanabiliriz.

Kötü oynayıp üç puan almak elbette önemli. Yarın kötü oynayıp kaybettiğiniz vakit de söyleyecek bir şeyleriniz olması gerekir.