Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Alex kahin mi? Elbette hayır. Üç gün önce Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını değerlendirirken “Trabzonspor da puanlar kaybedecek” diyen Brezilyalı sadece yılların deneyimi ile konuşmuştu. Bu yarışta, her türlü sürprizin yaşanabileceğini biliyordu Alex.
Nitekim Trabzonspor takımı adeta beraberliğe sevinecek durumlara düştü dün Eskişehirspor karşısında. Uzatmanın son dakikalarında kaleci Onur önce Pele’nin sonra Serdar’ın gol vuruşlarında o iki inanılmaz hamleyi yapmasa, ikinci Manisaspor faciasının yaşanması kaçınılmaz olacaktı Avni Aker’de.
Bordo-mavili takım Manisaspor’a yenildiği maçta bile bu kadar kötü değildi.
Düşünebiliyor musunuz, rakip kaleye ilk attığı şut 30. dakikada, yarattığı ilk gol tehlikesi ise 40. dakikada idi.
Kapanan ve çok adamla savunma yapan takımlar karşısında Trabzonspor’un sıkıntı çektiği kesin. Buna bir de stres eklenince, ortaya şampiyonluk kovalayan bir takıma yakışmayan görüntüler çıkıyor. Buna karşın Eskişehirspor savunmada işini iyi yaparken oyunu çirkinleştirmeden hücum etmeyi de düşündü. İlk yarıda Trabzonspor’dan daha çok pozisyon üretti. Erkan, Serdar ve Alper ile yakaladığı fırsatlar oyunun kaderini etkileyecek cinstendi. Bu pozisyonlar ev sahibi takımın hücuma çıkarken yitirdiği ya da savunmanın uzaklaştırdığı toplardan geldi.

Haberin Devamı

Yedek kulübesi yetersiz
İkinci yarıda daha hareketli, ancak yine pozisyon bulmakta zorlanan bir Trabzonspor vardı sahada. Jaja’nın yorulması, Colman’ın yerine ikinci yarıda oyuna dahil olan Alanzinho’nun ekstra işlerle kendini göstermeye çalışması, kulübede oturmaktan şikayet eden Yattara’nın hiçbir katkı sağlayamaması, Trabzonspor’un kenardan gelecek adamlarda ciddi sorunlar yaşadığını gösterdi. Kilidi açacak becerisi yoktu Trabzonspor’un. Takım oyunundan bireyselliğe geçiş de etkiliydi tabii.
Eskişehirspor’da ise teknik heyetin oyuna müdahaleleri son derece yerindeydi.
Burhan ve Tello hamleleri skoru korumaktan çok, gol için çıkan rakibini ani ataklarda avlamaya yönelikti. Bunu başarabilirlerdi. Ancak şanssızlıkları karşılarında Onur gibi bir kaleci olmasıydı.
İlginçtir, Trabzonspor rakibi küçümsediği, iyi konsantre olamadığı maçlarda puan kaybediyor. Manisaspor ve Antalyaspor müsabakaları bunun somut örnekleri.
Şenol Güneş’in üzerinde kafa yorması gereken en önemli konu da bu sanırım.
Evet Alex kahin değil. Ama o Türkiye’yi ve Türk futbolunu bazılarından daha iyi biliyor, hepsi bu!