Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Teoride baktığınızda, Şota Arveladze elindeki en ideal kadroyu sürmüştü sahaya. Alper’i sol beke çekmesi, bu bölgede istediği verimi alamadığı Constant’ı, M’Bia ile birlikte orta sahanın göbeğine koyması pas trafiğine hakim olma isteğindendi kuşkusuz. Üç haftalık performanslarına baktığınız vakit Erkan Zengin’in adam eksilterek her an oyunun şeklini değiştirmesi, Yusuf’un hızlı hücumlarda rol çalması, M’Bia’nın savunmanın arasına bırakacağı toplarla N’Doye’yi pozisyona sokması, Mehmet Ekici’nin duran toplarda etkili olması beklenirken, ilk 45 dakikalık bölümde Trabzonspor adına tam bir hayal kırıklığı yaşandı. Örneğin, bordo-mavili ekip bu bölümdeki ilk ve tek kornerini 42. dakika kullandı. Bulduğu tek pozisyonu rakip savunmanın hatasından 45. dakikada Mehmet Ekici ile değerlendiremedi. Kayserispor kalesini isabet alan tek bir şutu dahi yoktu. Oysa haftanın son maçını oynamak ve iki farklı kazandığı takdirde liderliği ele geçirmek gibi bir hedefi olmalıydı Trabzonspor’un. Belki de had safhadaki stresin sebebi buydu!

Haberin Devamı

İşlerin iyi gitmediğini gören Şota’nın ikinci yarıda peşi sıra müdahaleleri geldi. Gürcü teknik direktör önce Alper’i çıkarıp Marco Marin’i oyuna aldı, sonra Yusuf - Cardozo değişikliği yaptı ve nihayetinde son derece etkisiz kalan Mehmet’in yerine Özer’i sahaya sürerek radikal ama bir o kadar da riskli hamleler yaptı. Çünkü bir an önce golü bulmak adına hem orta alanı rakibe teslim etti, hem de savunma güvenliğini boşladı. Kayserispor’un maçın bu bölümünde özellikle kaleyi uzaktan yokladığı çok ciddi pozisyonları vardı. Ömer, Furkan ve Mustafa Akbaş’ın denemelerinde şans hep Trabzonspor’dan yana idi.

Seçenekli ve oyunun kaderini değiştirecek kapasitede bir yedek kulübesi, bordo-mavili ekibin uzun yıllardır hasretini çektiği bir lükstü. Şota dün akşam bu şansını kullandı. Aslına bakarsanız kumar oynadı, lakin sonradan görev verdiği isimler onu mahçup etmedi. Akhisar maçında puanı kurtaran Cardozo yine sahneye çıktı ve Marco Marin’in “al da at” diye yaptığı asisti boş geçmedi.

Haberin Devamı

Başta da söyledik. Kağıt üzerinde favori gösterilen takım, zorlanarak kazandı. Ligin en yetenekli ve skor üretecek kadrolarından birine sahip olan Trabzonspor’un birliktelik, oyun disiplini ve uyum sürecini en kısa zamanda atlatmaya ihtiyacı var. Sahaya çıktığında kalitesini sahaya yansıtacak ve rakiplerine gözdağı verecek bir takım olma yolunda engelleri en az hasarla atlattığında, rekabete ortak olacak ve keyif verecek bir Trabzonspor’u izleyeceğimiz günler uzak değil.