Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor tüm dikkatini kupaya çevirmek zorunda. Avrupa’ya giden en kestirme yolu kullanırken de çok daha dikkatli olmalı


Trabzonspor son haftalarda belirgin bir düşüş yaşıyor. Bursaspor ve Belediyespor beraberliğinden sonra dün akşam Antalyaspor karşısındaki alınan sonuç, bordo-mavili ekibin zirve yarışındaki iddiasını oldukça zayıflattı.
Peki ne oldu da Şenol Güneş ile gelen bahar havası yerini karamsarlığa bıraktı? Aslında deneyimli teknik adamın kazandıkları her maçtan sonra söylemek istediği şey de buydu;
“Ayaklarınız yere sağlam bassın, işinizi aynı ciddiyetle yapın.”
Galiba Güneş’in işler yolunda giderken yaptığı uyarı, Trabzonsporlu futbolcular tarafından doğru algılanamamış, mesajın satır araları iyi okunamamış. Colman ve son haftaların formda oyuncusu Ömer Aysan’ın yokluğu takımın kimyasını bu kadar bozuyorsa, sorun sistemde değil o sisteme ayak uyduramayan futbolcularda demektir. Keza Antalyaspor’un da ciddi eksiklerinin bulunduğu göz önüne alınırsa, özellikle ilk yarıdaki tablo Trabzonspor açısından hiç de iç açıcı değildi.
Her iki takımın orta alandaki üstünlük kurma çabası oyunu kör döğüşüne çevirince, ayağa pas yapan ve dolayısıyla hücum bölgesine zorlanmadan giden bordo-mavili ekip açısından sıkıntılı bir süreç yaşandı. Engin ve Alanzinho gibi çabuk oyuncuların top kayıpları, Ceyhun’un etkisiz kalışı, savunmasını kalabalık tutan Antalyaspor’un kalesindeki tehlike sayısını azalattı.
Trabzonspor’un öndeki silahlarından Umut sürekli ceza alanı dışına çıktı. Bulduğu tek pozisyonda ise son vuruşu son derece kötü ve skoru değiştirecek kalitede değildi. Sol kanat hemen hiç işlemedi. Serkan hem defansif hem ofansif görev üstlenince, maçın sonlarına doğru doğal olarak enerjisini yitirdi. Burak attığı golde ön direkte boş bırakılmasını değerlendirmenin dışında takımının hücum gücüne fazla bir katkı sağlayamadı. Maçın son çeyreğinde baskılı görünmesine karşın Trabzonspor’un beraberliğe razı havası, motivasyon eksikliğinin sahaya yansımasıydı. Antalyaspor bu fırsatı kullanabilirdi, ancak onların da rakibin üzerine gidecek gücü kalmamıştı.
Trabzonspor bundan sonra tüm dikkatini kupaya çevirmek zorunda. Avrupa’ya giden en kestirme yolu kullanırken de çok daha dikkatli olmalı. Rakip bir kez daha Antalyaspor olacak. Ancak bu kulvar hata kaldırmaz. Hesaplar ve planlar buna göre yapılmalı.