Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor’un ilk üç haftadaki takım kadrolarına baktığımızda, teknik direktör Ersun Yanal’ın arayışlarını Alanyaspor karşısında da sürdürdüğünü anlayabiliriz. Sezona savunmanın sağında Zeki ile başlayıp son iki maçta Mustafa Yumlu’yu tercih etmesi, solda Güray’ın yerine İbanez’i oynatması, onların önündeki Okay’ı kulübeye çekip Aytaç’a görev vermesi, Yusuf’un bölgesine Bero’yu koyması Yanal’ın kafasındaki 11’in hâlâ şekillenmediğinin göstergesi. Dolayısıyla deneyimli teknik direktörün uygulamaya geçirebildiği bir oyun sistemin de olmaması doğal.

Haberin Devamı

Peşi sıra gelen iki mağlubiyetten sonra, bu takımın Alanyaspor karşısında ne yapacağı merak ediliyordu. Uzun süredir devam eden deplasman fobisini yenebilmek adına kritik bir maçtı.

Lakin dün birbirine zıt iki takım izledik. İlk yarıda düşündüklerinin çoğunu yapan Trabzonspor’un girdiği pozisyon sayısı, bundan önce oynadığı üç maçtan fazlaydı. Ancak Alanyaspor kalecisi Haydar’ın müthiş kurtarışları, Suk, Ekici ve Bero’ya gol şansı vermedi. Zaten bu vuruşlardan birinde top ağlara gitse, maçın şekli de sonucu da çok farklı olabilirdi. O son dokunuş yetersizliği ve kaleci faktörü, Trabzonspor’un bir kez daha canını yaktı.

Yakaladığı tempolu ve baskılı oyunu ikinci yarıda da sürdürmek isteyen konuk ekip, yediği şok golle tüm ritmini kaybetti. Emre’yi boş bırakan Aytaç ve Onazi’nin yanı sıra, kaleci Onur’un goldeki hatası büyüktü. Geçen sezondan beri geriye düştüğü maçları çevirmekte büyük sıkıntı yaşayan Trabzonspor, yine bocalamaya başladı. Alanyaspor ise bu fırsatı geri çevirmedi. Geniş alanları etkili kullanan Guerrier, Love ve Emre gibi oyuncular devreye girdi, Trabzonspor’un gardını düşüren ikinci gol gecikmedi. Bu kez Guerrier çıktı sahneye. Trabzonspor’da teknik direktör Yanal’ın peşi sıra yaptığı oyuncu değişiklikleri kalan sürede en azından eşitliği yakalamak adına idi ama, moral olarak çökmüş takımı canlandırmaya yetmedi. Uzatma dakikalarında Yanal’ın kadroda düşünmediği ve Alanyaspor’a kiralık verilen Sefa, attığı frikik golüyle hem eski hocasına, hem yönetimine mesaj gönderdi!

Haberin Devamı

Maç 45 dakika oynansa, Trabzonspor en azından beraberliği kurtarabilirdi! Görünen o ki, ilk yarıdaki performansı genele yaymak, yakaladığı fırsatları değerlendirmek, geriye düşse de oyuna tutunmayı öğrenmek ve takım olmak için zamandan fazlasına ihtiyaç var. Kısacası, zor dostum zor!