Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sezonun ilk yarısını zirvenin epey gerisinde tamamlasa da Trabzonspor için lig elbette önemli. Ancak Avrupa’ya giden kestirme yolun kupa olması, teknik direktör Şenol Güneş’i Antalyaspor karşısında en formda kadroyu sahaya sürmeye zorladı. Hazırlık döneminde deneyimli hocanın gözüne giren isimler sahadaydı. Janko, Alanzinho ve Sapara tercihleri bu anlamda doğru gibi göründü. Ancak oyun içerisinde Güneş’in düşüncesini doğru çıkaracak performans sergileyemedi adı geçen oyuncular. Bunlara Olcan ve Halil’in ilk yarıda etkisiz kalışı eklenince hücumda istediklerini yapamadı bordo-mavili ekip. Solda ofansif oynuyor görünen Emerson’un ortaları hedefi bulamadı. Sağda Serkan’ın birkaç bindirme denemesi vardı, hepsi o kadar. Alanzinho’nun defansif orta alan görevi ise takımın hücum gücünü olumsuz etkiledi.
İlk gol Adrian’ın kalabalık savunmayı aşma becerisinden geldi. Halil ile girdiği duvar pasında topun önce savunmacıya sonra kaleciye çarpması ise şansı hakeza. Antalyaspor 20. dakikadan sonra oyuna ağırlığını koysa da, kendi yarı alanından kontrollü çıkmak yerine geriden uzun paslarla Isaac ve Diarra’yı pozisyona sokma planı pek işlemedi. İlk yarıda ev sahibi takımın kaleyi bulan tek pozisyonu Uğur’un ceza alanı dışından çektiği şut oldu. Bu vuruşta kaleci Tolga’nın konsantrasyonu ve kritik dokunuşu mutlak bir golü engelledi.
Kritik kararları, golleri, tartışılan kartları, kaçan penaltı ve yüksek gerilimi ile ilginç bir ikinci yarı izledik. İlk bölümün etkisiz isimlerinden Olcan’ın yaptırdığı iki penaltının ilkini Sapara kaçırdı. İkincisini ise Adrian gole çevirdi. Hakem Hüseyin Göcek bu iki pozisyonda da sarı kartlarını es geçti ama, Adrian’ı ikinci sarıdan oyundan atarken o kadar cimri değildi. Uğur’u ihracında ise kararı doğru idi.
Antalyaspor, Isaac ile eşitliği sağladıktan sonra penaltı golüyle tekrar geriye düşmesine karşın rakibin on kişi kaldığı bölümde bu avantajını değerlendiremedi. Bunda Şenol Güneş’in oyuna yaptığı müthiş hamlelerin payı vardı kuşkusuz. Emre, Colman ve Vittek değişiklikleri ile takımının direncini ayakta tutan Güneş, sahadaki futbolcular kadar galibiyette pay sahibi oldu. Colman’ın orta alanı toparlaması, Emre’nin hücuma katkısı ve Vittek’in takımını rahatlatan golü Trabzonspor’u kupada çeyrek finale bir adım daha yaklaştırdı.