Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Disiplin Kurulu, Bochum ve Diyarbakır Savcılığı’nın soruşturmasında adı geçen 66 kişiden 34’üne Türk Futbol Tarihi’nin en ağır cezalarını verdi. Kurul, Fatih Akyel, Bilal Aziz, Celil Sağır ve Recep Öztürk gibi isimleri de cezalandırdı

Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Türk futbol tarihinin en büyük şike ve bahis organizasyonuna karışanlara acımadı. Disiplin Kurulu, Bochum Savcılığı ile Diyarbakır Savcılığı tarafından yürütülen ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaları görülen 66 kişiyle ilgili kararı dün gece açıkladı.
Savcılıklar ile mahkemeden edinilen bilgi ve belgeler doğrultusunda, aralarında futbolcu, yönetici ve menajerlerin de bulunduğu şahıslar hakkında yaklaşık 1 yıldır devam eden soruşturmayı tamamlayan PFDK, 66 sanıktan 34’üne toplam 156 yıl hak mahrumiyeti ve sürekli men cezası verilmesini kararlaştırdı.
Milliyet’in geçen yıl Bochum Savcılığı tarafından ortaya çıkarılan şike çetesi ve Diyarbakır Savcılığı’nca yürütülen operasyonla ilgili haberlerine konu alan isimlerin de ceza aldığı soruşturmada en dikkat çeken şahıslar, Kayserisporlu Bilal Aziz, eski futbolcu Celil Sağır, eski milli futbolcu Fatih Akyel, Recep Öztürk ve Ferdi Tatlı oldu.

Haberin Devamı

Rekor ceza Ergün’e
Aralarında Tanju Çolak, kardeşi Yücel Çolak, İstanbul B.B. antrenörü Arif Erdem, kalecisi Kenan Hasagiç, futbolcu Erman Kılıç, Gökhan Tokgöz, Dzemal Berberoviç ve Taner Gülleri gibi ünlü isimler hakkında ise suç unsuru oluşmadığı için ceza tayinine gerek görülmedi.
İşte “müsabaka sonucunu etkileme” suçundan ceza alan şahıslar: Erkan Ergün (69 yıl - sürekli), Mustafa Bankoğlu (18 yıl- sürekli), Şekip Elik (4 yıl- sürekli), Rıfat Engiz (8 yıl- sürekli), Ferdi Tatlı (5 yıl- sürekli) İbrahim Öztürk (6 yıl- sürekli) Mehmet Volkan Terlik (5 yıl- sürekli), Ramazan Taşkara (4 yıl- sürekli), Fatih Akyel (3 yıl) Ümit Ozan Kazmaz (3 yıl) Abdullah Parlak ( 2 yıl 6 ay), Recep Öztürk (1 yıl) Ahmet Pişkin (1 yıl) Fatih Akarsu (1 yıl ), İskender Aycan (2 yıl 6 ay), A.Kemal Genç (3 yıl), Özgür Yıldırım (3 yıl), Serkan Gündoğan (6 ay), Celil Sağır (1 yıl 6 ay), Celal Berber (2 yıl), Vefa Sırlar, Fırat Aygün, Burhan Akgül, Durmuş Bayram, Ümit Koçin, Fatih Sezer (1’er yıl), Bilal Aziz (1 yıl 6 ay), Servet Yılmaz (3 yıl), Mustafa Bedir (3 yıl 6 ay- sürekli)
Cezaların bununla sınırlı kalmayacağı yeni cezaların da gündeme geleceği bildirildi.
Not: Cezası üç yılı geçenler, sürekli hak mahrumiyetine çarptırıldı.