Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor’un böyle atmosferde, böyle bir baskıdan puan çıkarması müthiş bir sonuç. Beşiktaş’ın oyunun tamamına yakın bölümünde rakip kaleye kabus gibi çöktüğünü ve inanılmaz pozisyonlar bulduğunu düşünürsek, Trabzonspor’un tek vuruşla beraberliği kurtarması, çok ama çok önemli bir sonuç olarak nitelendirilebilir.
Peki, Trabzonspor bu puanı hak etti mi? Takım olarak hayır. Bazı oyuncularının ortaya koyduğu müthiş mücadeleyi baz alırsak evet. Şunu göz ardı edemeyiz; bu kadar kapanmak zorunda kalan bir takım hata yapmaya zorlanır. Bir hata diğerlerini çorap söküğü gibi getirir. Trabzonspor savunması doksan dakika boyunca bir kez yaptı o hatayı. Mustafa Denizli’nin ikinci yarıya Nobre’nin yanına Bobo’yu alarak çift santraforla başlaması, Song-Egemen ikilisi için ekstra bir efor demekti. Nitekim Song-Bobo eşlemesindeki bir anlık dengesizlik skoru eşitledi. Bu pozisyonun dışında siyah-beyazlı ekip çok daha ciddi fırsatlar yakaladı. Özellikle ikinci yarıda “Bu da kaçar mı?” denecek öyle anlar vardı ki, sormayın. Bunların çoğunda başta kaleci Sylva, yılmadan savaşan Song ve Egemen puanı aslanın ağzından alan isimler oldu. Cale’nin de hakkını yemeyelim.
Trabzonspor’un oyunu yarı alanında kabullenmesinin pek çok nedeni vardı. Bordo-mavili ekip orta alanda top tutamadı, çok pas hatası yaptı. Hüseyin savunmaya çekildi. Selçuk çok kötüydü. Colman’a yardımcı olamadı. Yattara umursamaz tavrıyla saç baş yoldurttu. Arkadaşlarına hiçbir katkısı olmadı. Umut oyunda kaldığı sürece Cale’nin kulvarında bir ileri iki geri gitti, Gökhan’ı yalnız bıraktı. Dolayısıyla takımın hücum gücü önemli oranda azaldı. Tek golde Cale-Gökhan işbirliğinin mükemmel sonucu, Beşiktaş’ın savunmacıları Sivok ve Gökhan Zan’ın inanılmaz hatası vardı.
Zaten Beşiktaş karşısında Trabzonspor’un başka bir kombinasyon ile gol bulması neredeyse imkansızdı. Bordo-mavili ekip bu sezon kötü oynayıp çok maç kazandı. Ama bu kadar mahkum oynayıp ilk kez puan çıkardı. O yüzden Beşiktaş beraberliğinin anlamı da, değeri de farklı. Şampiyonluk yolunda pek çok viraj var. Devrilmeden, tökezlemeden yola devam etmek önemli. Trabzonspor bu yoldaki engellerden birini aşarken cebine alınması zor bir vizeyi de koydu. Ve bu vize sezon sonunda pasaportun en kıymetli belgesi olabilir!