Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İşler kötü gitmeye görsün. Ne moral kalıyor, ne özgüven. Bir bakmışsın şampiyonluğun en güçlü adayı iken tepetakla olmuşsun. Aradaki puan farkı üç haftada kapanmış, liderlik unvanı averaja kalmış!
Kim derdi ligin ilk yarısını açık ara önde bitiren, rakiplerine parmak ısırtan Trabzonspor üç haftada böylesi bir çöküş yaşayacak. Aslına bakarsanız Perşembe’nin gelişi Ankaragücü maçından belliydi. Ardından önemsenmeyen kupa sınavı ve bordo-mavili takımın ruhuna aykırı Fenerbahçe yenilgisi.
Görünen o ki, Şenol Güneş’in öğrencileri şampiyonluk stresini, beklentileri ve sorumluluğu kaldıracak kapasiteye henüz ulaşmamış. Giderek artan bir telaş ve puan yitirme korkusunun en açık kanıtı, dünkü Antalyaspor maçı oldu.
İlk 45 dakikada kaçan onca pozisyon, o vuruşları yapan oyuncuların beceriksizliğinden değil üzerlerine kabus gibi çöken “ya kazanamazsak” endişesinden kaynaklanıyordu. Öyle ya, bu takımın skor yükünü çeken Umut ve Burak gibi futbolcular benzer pozisyonlarda defalarca gol sevinci yaşamış isimler idi. Ama olmadı. Top o çerçeveyi geçmedi. Özellikle sağ kulvarda Serkan ve duran toplarda Selçuk’un adrese teslim paslarında Antalyaspor kalecisi Ömer’i aşacak vuruş gelmedi.
İkinci yarının daha çetin geçeceği, dakikalar ilerledikçe Trabzonspor’un sıkıntıya gireceği belliydi. Buna Şenol Güneş’in oyuna müdahale etmekte gecikmesi de eklenince, tıkanan gol yollarını açmak daha da zorlaştı. Yorulan ve etkisiz kalan Burak’ın 80 dakika sahada tutulması, “ben on dakikalık oyuncu değilim” diye tavır koyduğu her halinden belli olan Yattara’ya bel bağlanması, gerçekten tartışılacak değişikliklerdi. Hakeza Alanzinho hamlesi de öyle. Selçuk, Jaja, Colman ve Umut gibi oyuncularda haftalardır yaşanan form düşüklüğü ise dikkat çekiciydi.
Trabzonspor’un baskılı göründüğü ancak pozisyon üretemediği son bölümlerde Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek’in iki forveti sahaya sürmesi, tek puandan fazlasını istediğinin göstergesiydi aslında. Çok adamla rakip sahada bulunmayı kazanmanın şartı gören bir rakip karşısında savunmanın yapacağı hataları affetmeyecek silahlara sahipti Antalyaspor. Nitekim Kenan’ın maçı çevirecek iki kritik vuruşunda kaleci Onur’un inanılmaz refleksleri devreye girmese, Avni Aker’den averajla lider çıkan Trabzonspor bu unvanını koruyamayabilirdi.
Trabzonspor’u zor günlerin beklediği ortada. Bundan sonra oynayacağı her maçın aynı streste geçeceği de aşikar. Büyük takım olmak, büyük oynamak böyle dönemlerde belli olur. Kolay mı? Dünkü görüntüsü ve havasıyla asla!