Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Videoton’un deplasmanda savunma ağırlıklı bir futbol tercih edeceği aşikardı. Gerideki dörtlü blokun hemen önünde beş kişilik duvar, en uçta ise Torghelle. Amaç çok adamla kendi yarı alanında bulunup Trabzonspor’un pas trafiğine engel olmak ve gol yollarına gidecek topları engellemekti. Maç boyunca bunu da başardılar. Halil kalabalığın arasında kayboldu gitti. Volkan oyunda kaldığı sürece Serkan ile birlikte sağ kanadı kullanmayı denese de bu bölgeden etkili ortalar gelmedi. Ters tarafta Olcan’ı kullanmayı hiç düşünmeyen garip bir oyun anlayışı vardı.
Bu maçta gözler Colman’ın üzerindeydi. Ancak Arjantinli o kadar çok pas hatası yaptı ki, dün geceki performansı bilinen kalitesine yakışmadı. Partneri Sapara’nın ısrarla geriye oynaması, zaten toplu savunma yapan Videoton’un hazırlıksız yakalanma ihtimalini ortadan kaldırdı. Halil’in yanına savunmanın dengesini bozacak destek gelmeyince, tempo Macar ekibinin istediği şekle büründü.
Şenol Güneş ikinci yarıya Colman’ın yerine Alanzinho’yu alarak başladı. Brezilyalının doğrudan kaleye hamlelerine güvenen Güneş, biraz da risk üstlenerek orta alanı top kullanma becerisi düşük Zokora-Sapara ikilisine teslim etti. Ancak kilidi açacak beceriden yoksun idi Trabzonspor. İlk yarının son dakikalarında Volkan’ın sakatlığının ardından oyuna dahil olan Yasin zaman zaman savunmanın arkasına sarksa da istediği pasları alamadı. Olcan solda yine etkisizdi. Alanzinho da hâkeza. Topla bir kez buluştu, o vuruşu da sonuçsuz kaldı. Halil deseniz kendisini yıpratmaktan öteye gitmedi çabası. Bu arada Kaleci Onur’un maçın son bölümlerinde yaptığı iki kritik kurtarış olmasa, Videoton hayal bile edemeyeceği bir skorla evine dönebilirdi. Tabii Trabzonspor için de faciaya dönüşebilirdi dün gece.
Böylesine kapanan takımlar karşısında ciddi sıkıntılar yaşayan bordo-mavili ekip, bir kez daha görüldü ki santrforsuz oyun sistemi ile gol atamaz. Burak’ın da gitmesinden sonra yaklaşık 3 aydır ihtiyaç duyduğu bölgelere transfer yapamayan yönetim, kalan sürede sorunlara nasıl çözüm üretir bilinmez ama, Videoton gibi bir rakibi kendi sahasında yenememenin faturası düşünülenden daha ağır olabilir.
Haftaya beklenenden de zor geçecek bir rövanş var. Ancak bu görüntüsü ile Trabzonspor’un turu geçmesi pek de kolay değil.