Milli Takım CENK BAŞLADI

CENK BAŞLADI

11.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cenk Akyol’un, A Milli Takım’ın, Avrupa Şampiyonası kadrosuna alınmaması Galatasaray ile Basketbol Federasyonu arasında krize yol açtı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan resmi duyuruda, “Şu ana kadarki açıklamaların hiç kimseyi tatmin etmediği son derece açıktır” ifadeleri kullanıldı

CENK BAŞLADI

Galatasaray Kulübü, Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Cenk Akyol’un, A Milli Takım’ın 2013 Avrupa Şampiyonası kadrosuna alınmaması nedeniyle yaşanan tartışmalar üzerine sert bildiri yayımladı. Açıklamada, Gezi Parkı olayları sırasında bir TV kanalına konuşmayı kabul etmeyen Cenk Akyol’un ismi etrafında gelişen tartışmaların büyük kaygı ile takip edildiği belirtilerek şu görüşlere yer verildi:
“Gösterdiği performansla tüm basketbolseverlerin takdirini kazanan Cenk Akyol’un milli takım kadrosu dışında neden bırakıldığına dair Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan, milli takım yönetici ve koçundan doyurucu bir açıklama bekliyoruz. Şu ana kadar yapılan açıklamaların hiç kimseyi tatmin etmediği son derece açıktır.

Haberin Devamı

‘Sportif kriterler geçerli’
Her ne kadar milli takımların oluşumunda milli takımlar teknik heyetlerinin takdir yetkilerini kullanması doğru ve doğal ise de bu değerlendirmelerin herhangi bir medya organının etkisi ile değil, sadece ve sadece sportif başarı verileri, takım uyumu, sporcu ahlakı gibi spora dair kriterler üzerinden yapılması gerektiğine inanıyoruz. Her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının gururla destek verdiği ve arkasında durduğu, başarılarıyla sevinip, yenilgileri ile üzüldüğü milli takımlarımızın her türlü art niyetten, menfaat ilişkisinden uzak tutulması için herkesten önce milli takım yöneticilerinin önemli bir sorumluluk altında olduklarını düşünüyoruz.

‘Siyaset üstü olmalı’
Yasalar ve teamüller gereği siyasetler üstü olması gereken, özerkliklerini koruma görev ve sorumluluğu altında bulunan federasyonların da bu konuya özel dikkat göstermeleri gerektiğine inanıyoruz. Umudumuz ve beklentimiz, sosyal medya kaynaklı bu haberlerin doğru olmadığıdır. Galatasaray olarak, sporcumuz Cenk Akyol’un bu süreçte yıpratılmaması için her türlü tedbiri almaya ve girişimi yapmaya kararlı olduğumuzun da bilinmesini isteriz.”

Haberin Devamı

TBF NE DEMİŞTİ

Basketbol Federasyonu, Cenk Akyol’un kadroya alınmaması kararının A Milli Takım teknik heyetine ait olduğunu savunmuştu: “2013 Avrupa Şampiyonası aday kadrosunda yer almayan Cenk Akyol ile ilgili sosyal medya kullanılmak sureti ile haksız ve yanlış bir değerlendirme yapıldığı ve kamuoyunda tartışma yaratıldığı gözlemlenmiştir. Cenk Akyol’un aday kadroda yer almaması kararı tamamen A Milli Takım teknik heyetinindir. Hatırlanacağı üzere Akyol, geçtiğimiz yıl 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri aday kadrosunda yer almış, ancak daha sonra kendi isteği ile milli takım hazırlık çalışmalarından ayrılmıştı.”

Cenk Akyol kimdir?

D.Tarihi: 16.04.1987 , D.Yeri: İstanbul
Boy: 193 cm Kilo: 88 kg
Pozisyon: Kısa Forvet (3)
Kulübü: Galatasaray Liv Hospital
Millilik Sayısı: 213
Kariyeri
2012/13 Galatasaray Medical Park
2011/12 Anadolu Efes
2010/11 Efes Pilsen
2009/10 Scandone Avellino
2008/09 Efes Pilsen
2007/08 Efes Pilsen
2007/08 Galatasaray Cafe Crown
2006/07 Efes Pilsen

Yazarlar