Galatasaray Chedjou'dan yabancı yorumu!

Chedjou'dan yabancı yorumu!

09.07.2013 - 12:51 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Aurelien Chedjou ile Erman Kılıç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Chedjoudan yabancı yorumu

Galatasaray'ın İngiltere kampında en fazla merak edilen kişi yeni transfer Aurelien Chedjou oldu.
Sarı kırmızılı futbolcularla kısa sürede kaynaşan Chedjou, bu sabah yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, şunları söyledi:

"Dün takıma katıldım, yeni arkadaşlarımla tanıştım. Bundan dolayı çok mutluyum. Şimdi bakalım önümüzdeki günler bize neyi getirecek. Buraya gelmeden önce fikir aldığım kişiler oldu. Bunların başında Dany, Drogba var. Onlardan aldığım olumlu referanslar oldu. Onun haricinde takım içinde Afrikalı oyuncuların olması da önemliydi. Uyum sürecim için bana çok yardımcı olacak. Diğer taraftan İspanyolca bilmem ve takımda İspanyolca bilen oyuncuların olması benim için bir avantaj. Galatasaray kulübü çok büyük ve başarılı bir camia. Bunu geçtiğimiz iki sezonda da gösterdi. Geçtiğimiz iki sezonda şampiyon olan ve Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir Galatasaray var. Bu sene de Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Gerçekten beni çok isteyen bir Galatasaray vardı. Aralık ayından bu yana beni istiyorlardı. Bunlar bir araya gelince karar vermem daha da kolaylaştı."

Galatasaray'ın hedefleriyle ilgili bir soru üzerine Kamerunlu futbolcu, "Hedeflerini söylemek hocaya düşer. Böyle şeyleri futbolcu olarak benim söylemem doğru olmaz. Geçen sene çeyrek final oynayan bir Galatasaray var. Önemli olan bu başarıyı tekrar edip daha ileriye götürmek. Bunun için de gruplardan çıkabilmeyi ve daha ileriyi hedefliyoruz" dedi.

Chedjou yabancı sınırlamasıyla ilgili de şunları söyledi:

"Benim alışkın olmadığım bir kural. İlk defa böyle bir kuralla karşılaştım. Ama sonuçta biz futbolcu olarak saha içine odaklanmak zorundayız. Saha dışı olan bir konu. Mutlaka bizim yönetici ve başkanımız bu konuyla ilgileneceklerdir. Ama benim fikrim çok büyük yatırım yapıp, büyük paralar harcıyorsunuz. Yabancı oyuncuları bu ödediğiniz paralarla sahada görmek istiyorsunuz. Benim görevim futbola odaklanmak."

Sarı-kırmızılı takımın yeni transferlerinden Erman Kılıç da, "Galatasaray gibi büyük bir camiaya geldiğim için kendimi mutlu ve şanslı hissediyorum. Aile ortamı gibi bir ortamımız var. Kamp yerimiz de çok iyi. 3 kulvarda yarışıp, en iyisini yapmaya çalışacağız. Yıllardan beri Anadolu'da böyle büyük bir camiaya gelmek için mücadele ettim. Bu hedefe geç de olsa ulaştım. Bunun için de kendimi şanslı ve mutlu hissediyorum. Elimden geleni yapıp Galatasaray'a layık olacağım. Galatasaray'a gelirken hocamızın istemesinden dolayı parayı hiç düşünmeden gelmek istedim. Sonuçta Galatasaray gibi büyük başarılara imza atmış bir takıma geldim. Fatih Hocam ile daha önce hiç çalışmadım, çalışacağım için çok mutluyum. Beni takımda görmek istemesi bile benim için heyecanlandırıcı. Hocam ile beni nerede değerlendireceği konusunda konuşmadık. Yıldızlar ile bir aradayım, hepsi bana heyecan veriyor. Onlarla kampta olup yemek yemek bile bana onur veriyor" diye konuştu.

GALATASARAY HIZLI BAŞLADI

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını İngiltere'nin Birmingham Kenti'nde sürdürüyor. İngiliz Milli Takımı'nın kamp tesisleri olan St. George's Park'ta çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılılar, aşırı sıcakta bir antrenman yaptı. Antrenmana izinli oldukları için geç katılan Drogba, Sneijder, Chedjou, Dany, Selçuk ve Burak takımdan ayrı özel bir çalışma gerçekleştirirken, yaptıkları 5'e 2 dikkatleri çekti.

SNEIJDER'İN KİLOLARİ DİKKAT ÇEKTİ

Yaz tatilinden izinli olduğu için geç dönen Wesley Sneijder'in fazla kiloları gözden kaçmadı. Fatih Terim'in kilo sıkıntısı çeken oyuncularına özel bir çalışma programı verdiği öğrenildi.

TERİM FİŞLEYECEK

GPS Statsport sistemi ile Terim, kaytaran oyuncuları tek tek tespit edebilecek. Galatasaraylı oyuncuların antrenman sırasında giydikleri yelekler sayesinde bütün bilgiler anında bilgisayara kaydediliyor. Bu sayede bütün oyuncuların eksiklikleri, kaç kilometre koştuğu, kaç kez sprint attığı ve nabızları dahi Fatih Terim'in bilgisayarına anında düşecek. Bu sayede oyuncular hakkında detaylı bilgiye sahip olacak teknik ekip, oyunculara bireysel program hazırlayabilecek.

SABRİ İZİNLİ

Vizesi yetişmediği iddia edilen Sabri'nin izinli olduğu bildirildi. Kulüp yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Sabri'ye hoca 1 gün fazla izin verdi. Yarın kampa katılacak" dendi.

FORMA ASLANIN AĞZINDA

Kıran kırana geçen antrenmanda oyuncular kendini kanıtlamak için var güçleriyle çalışıyor. Bir mücadelede Amrabat, az kalsın Hakan'ı sakatlarken, bir diğer mücadelede ise Gökhan Zan, Hamit'e attığı müthiş çalımla dikkat çekti.

UMUT BULUT'UN BAVULU HAZIR

Galatasaray, Umut Bulut'u bonservisi ile almak için girişimlerini yoğunlaştırdı. Golcü futbolcu, Toulouse kampında transferinin bittiğine dair haber bekliyor. Galatasaray ile daha önce prensipte anlaşan Umut, bonservis sorununun tamamen çözülmesi durumunda sarı kırmızılı takımın kampına katılacak.