Demir Grup Sivasspor Chrisantus'tan Roberto Carlos'a övgüler

Chrisantus'tan Roberto Carlos'a övgüler

11.10.2014 - 12:21 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un Nijeryalı forveti Macauley Chrisantus, kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü Roberto Carlos'un çok iyi bir insan olduğunu, deneyimleriyle kendilerine güç kattığını söyledi.

Chrisantustan Roberto Carlosa övgüler

Sivasspor'un sezon başında İspanya'nın Las Palmas takımından transfer ettiği Chrisantus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımda çok güzel bir ortam olduğunu belirtti.

Çalışmaların çok güzel geçtiğini ve takım olarak her zaman iyi şeyler yapmak için gayret gösterdiklerini dile getiren Chrisantus, hedeflerinin Sivasspor'u çok daha iyi yerlere taşımak olduğunu ifade etti.

Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos'tan övgüyle söz eden Chrisantus, "Roberto Carlos her şeyden önce çok iyi bir insan. Saha içinde ve dışında her zaman bizim yanımızda. Futbol geçmişinin olması takım ve oyuncular için çok önemli. Deneyimleriyle bize çok fazla şey öğretiyor ve güç katıyor" dedi.

Ligde henüz bir kez gol sevinci yaşayan Chrisantus, iyi oynayabilmesi için her zaman pozitif düşünmesi gerektiğini söyledi.

Chrisantus, ligde sadece Galatasaray maçında forma giydiğini ve bu maçta da gol sevinci yaşadığını anımsatarak, "Sezon sonu için herhangi bir gol sayısı belirlemedim, kendimi sınırlamak istemiyorum, atabildiğim kadar atmak istiyorum" diye konuştu.

Vatandaşı John Utaka ile aynı takımda olmasının güzel bir duygu olduğunu aktaran Chrisantus, Utaka'nın tecrübeli bir isim olduğunu belirtti.

Utaka'nın takımdaki gençlere ve kendisine örnek olduğunu dile getiren Chrisantus, Utaka'dan çok fazla şey öğrenebileceğini ifade etti.

Macauley Chrisantus

Haberin Devamı

Güney Kore'de düzenlenen 2007 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda 7 gol atıp "Adidas Gümüş Ayakkabı Ödülü"nü kazanarak dikkatleri üzerine çeken Chrisantus, sırasıyla Hamburger SV, Karlsruher SC, FSV Frankfurt ve Las Palmas takımlarının formasını giydi.

Bundesliga 2. Lig'de Karlsruher SC ve FSV Frankfurt formalarıyla 73 maçta 19 gol atan Chrisantus, sonraki iki sezon formasını giydiği İspanya 2. lig ekiplerinden Las Palmas'ta çıktığı 45 maçta 13 kez gol sevinci yaşadı.

Bu sezonun başında Sivasspor'a transfer olan Chrisantus, kırmızı-beyazlı ekibin Mersin İdmanyurdu ile oynadığı Cumhuriyet Kupası final maçında rakibiyle girdiği bir pozisyonda sakatlandı.

Sakatlığı nedeniyle Sivasspor'un ligdeki ilk 3 maçında forma giyemeyen Chrisantus, ligin 4'üncü haftasında ikinci yarıda oyuna girdiği Galatasaray maçında ilk ve tek golünü kaydetti.

Chrisantus, geride kalan haftalarda Sivasspor formasıyla 35 dakika süre aldı.